Todellista herkuttelua!

Kun katson ikkunasta ulos tänä sateisena keskiviikkoaamuna, sataa tihuttaa ja lapset kipittävät kouluun reput selässä ja kumpparit jalassa. Syksy it is! Ei ollenkaan huono asia. Rentouttavan ja lämpöisen kesän jälkeen on kiva palata takaisin normaaliin arkeen ja rakentaa ruutiinien ympärille syksyistä rentouttavaa puuhaa. Ulkoilu raikkaassa syysilmassa, sienimetsällä tallailu ja tunnelmalliset illat kynttilöitä poltellen odottavat.

Juhlistimme viime viikonloppuna syksyn alkua yhdessä ihanien 6.-8.- luokkalaisten tyttöjen kanssa. Mukana oli rakas kummityttöni ja hänen siskonsa, sekä muutama heidän kaveri. Pohdin, että mikähän olisi sopiva menu tällaiseen esiteinityttöjen perjantai-illan viettoon. Eipä tarvinut kauaa miettiä, kun päätin valmistaa tuon ikäisten makuun varmasti osuvan jenkkimenuun. Mitäpä muutakaan, kun itse tehtyjä hampurilaisia ja mutakakkua. Hampurilaisiin halusin tuoda edes pienen häivähdyksen terveellisyyttä täysjyväsämpylöillä. Mutakakku sai ylleen tyttömäisen koristelun kermavaahdosta (kevyt vispistä), tuoreista mansikoista ja vaahtokarkeista. Ohje mutakakkuun löytyy arkistosta tunnisteella mud cake.

Ilta sisälsi hyvän ruoan ja herkuttelun lisäksi uimista ja rannalla peuhaamista, Aliaksen pelaamista, musiikin kuuntelua ja tyttöjen juttuja. Onnistunut ilta ja oli ilo huomata, että tytöilläkin näytti olevan oikein hauskaa. Lasten ilo, paras ilo. :)

Homemade Burgers


Itsetehdyt jauhelihapihvit luomulihasta
Tomaattia
Maustekurkkua
Itse tehty ranch-kastike
Valkosipuliaioli
Jääsalaattia
Cheddarjuustoa
Marinoitua punasipulia
Fazer täysjyväpaahtosämpylät





















Mudcake,strawberries and marshmallows

 












































Kivaa keskiviikkoa ja iloa päivääsi sateesta huolimatta!

Makoisin terkuin,

Maria

Kommentit

  1. Valkosipuliaiolin ja ranch-kastikkeen ohjeet kiinnostais! :) Kivaa torstaita sinnekin päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi Susanna, että kirjoittelen vasta nyt. Aimoista viipottamista ollut edellinen viikko. :)Hmm...nämäkin ovat sellaisia, jotka teen aina mututuntumalla. Sekoitan aineksia,maistelen,lisään,maistelen jne. Voin vähän runkoa molempiin koittaa sinulle kasata.

      Ranch kastikkeeseen laitan yleensä joko kermaviiliä (kevyempi) tai ranskankermaa pohjaksi. Siihen hieman majoneesia. Tilkka viinietikkaa, suolaa, pippuria, valkosipulin kynsi tai kaksi, silputtua persiljaa ja ruohosipulia,paprikamaustetta ja ihan vähän sinappia. Kastikkeen kannattaa antaa maustua, sillä se vasta tuo kaikki maut kunnolla esiin. :)
      Pikku vinkki myös jos ei halua tehdä ihan alusta asti itse kastiketta burgereihin, eikä halua kaupan lisäaineellisia purkkeja ostaa. Sekoittaa joko ranskankermaan tai kermaviiliin American dippiseoksen. Toimii sekin :)

      No valkosipuliaioli onkin aineiden puolesta hyvin yksinkertainen,mutta vatkaus ja kärsivällisyys tuo sitten lopputuloksesta aina minkäkinmoista ;) Siis yksi keltuainen+1,5 dl öljyä. Keltuaisen joukkoon laitan yleensä sinappia (ehkä jonkun reilun tl). Sekoitan nämä ensin ja sitten alan lisäämään öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tämä on se tarkin vaihe. Lopuksi valkosipulia hyvin murskattuna 1-2 kynttä. Tilkka etikkaa tuo hieman terävyyttä.Maistellen vielä suolaa ja pippuria. :)

      Kivaa viikon jatkoa sinulle ja aurinkoisia syyspäiviä!

      Poista
    2. Kiitti paljon tästä! Lähtee heti kokeiluun :) Mukavaa viikon alkua! :D

      Poista
  2. Kyllä oli taas niin hyviä burgereita, nams! Tänä viikonloppuna ollaan niillä herkuteltu. Kiitos Maria taas näistä ihanista resepteistäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Kyllä nuo itsetehdyt burgerit ovat maukkaita ja loppujen lopuksi ei edes niin työläitä, etenkin jos tekee pihvit etukäteen! Me teimme tänä viikonloppuna pizzaa grillissä. Sekin oli herkullinen makuelämys! :)Kivaa viikkoa!

      Poista
    2. Jatkossa tulen kyllä kallistumaan näiden itsetehtyjen hamppareiden puoleen. Niin hyviä olivat ja kastikkeetkin onnistui. Melkein pidin siitä valkosipuliaiolista vielä enemmän (vatkauskin onnistui suht hyvin ;) Pizzaa grillissä kuulostaa erikoiselta :) Oli varmaan tosi hyvää kyllä! Voi huoh, kun onnistuisin tekemään kunnollista gluteenitonta pizzaa hiivattomana. Ja aina olen haaveillut sellaisesta takan leivinuunissa tehdystä pizzasta...Mukavat viikonjatkot sinnekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?