Broileriwokki

Viikot ovat vierähtäneet arkisissa merkeissä, höystettynä pienillä ja kauniilla juhlan hetkillä. Nautin syksystä ja sen tunnelmasta kovin paljon. Ehkä siksi, että olen syyskuussa syntynyt. Pimeät illat kynttilöitä poltellen ja kirjaa lukien, sekä ulkoilu kirpeässä meri-ilmassa ovat minulle suorastaan nautinto. Huomenna ajattelin ottaa korin mukaan ja lähteä keräämään suppiksia. Ihanaa! Puolukat ovat jo pakkasessa,mutta sienet ja karpalot olisi tarkoitus vielä säilöä talven varalle.

Mitä tänään syötäisiin? Se ainainen, arkinen ja jokapäiväinen kysymys. Vastauksen pitäisi olla vielä jotakin helppoa, kaikille maistuvaa,terveellistä ja mahdollisimman nopeata valmistaa. Välillä tuntuu, että tässä kohtaa pää lyö ihan tyhjää ja ideat ovat välissä. Tänään oli ihan tavallinen arkiaamu. Heräsin aikaisin tekemään töitä, suuntasin jumppaan ja matkalla kotiin poikkesin kaupassa. Olin päättänyt valmistaa kanaa ja mietin,miten saisin mukaan mahdollisimman paljon kasviksia. Päätin valmistaa wokin. Ostin broilerin maustamattomia fileitä tuoretiskistä, nappasin mukaan pari suippopaprikaa, savojinkaalin ja muistin, että kotona oli porkkanoita,punasipulia ja riisinuudeleita juuri sopivan verran. Näistä aineksista päätin kyhäillä wokin, josta tulikin erityisen hyvää, siksi halusin jakaa ohjeen myös tänne. :)

Mielestäni wokin ehdottomasti tärkein ainesosa on seesamöljy. Se tuo jo sinällään sen verran makua, että ihmeempiä mausteita ei juuri tarvita. Näin itse raaka-aineet pääsevät paremmin esille. Toinen huomioitava juttu on se, ettei ruoka pääse liian kypsäksi. Suikaloidut fileet ja pilkotut uuden sadon kasvikset valmistuvat hetkessä. Tämä versio sopii myös hyvin esim.gluteiinitonta ruokavaliota noudattaville.























Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa, miltä maistui! :)

Ihania syyspäiviä sinulle!

Maria


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?