Syksy keittiössä
Syksyistä sunnuntaita!
Rentouttava viikonloppu takana kaikenlaista pientä puuhastellen. On ihanaa viettää joskus aikaa ilman sen kummempia suunnitelmia ja leppoisasti touhuillen. Olo on kovin voimaantunut, kun on saanut treenata ja ulkoilla mielin määrin, kotona on puhdasta ja pyykit silitettynä odottavat uuden viikon alkua. Tunnelmia lenkkipolun varrelta:
Nyt viikonloppuna on ollut aikaa panostaa myös hieman tavallista enemmän ruoanlaittoon. Syksyllä pataruoat houkuttavat helppoudellaan ja helposti saatavilla olevien raaka-aineiden ansiosta. Eilen karjalanpaisti luomuaineksista sai hautua kolme tuntia rauhassa ja sillä välillä oli kiva käydä ulkoilemassa ja hankkimassa punaiset posket ennen päivällistä. Tein karjalanpaistin seuraksi paahdettuja punajuuria. Hunaja, suola ja rosmariini toivat entisestään esille punajuuren aromikasta makua. Nyt vastanostetut punajuuret kypsyvät vielä kohtuu nopeasti ja ovat erittäin terveellisiä vähäenergisyytensä ja monipuolisten kivennäisaineiden ansiosta.
Tänään tein sitten hieman toisenlaisen päivällisen, nimittäin alkukeitoksi bataatti-punajuuri-vuohenjuusto keittoa. Tämä toimii ihan sellaisenaankin esimerkiksi kylmänä talvipäivänä. Kirjoittelen tähän siitä hieman aineksia ylös. Pääruoaksi kokeilin täysjyvätuorepastasta canneloneja pinaatti-feta täytteellä. Suosittelen kokeilemaan tätä klassikkoyhdistelmää, joka toimii hyvin suolaisissa piirakoissa, myös pastan kanssa.
2-3 punajuurta
n. puoli pakettia vuohenjuustoa
kasvislientä
suolaa
pippuria
yrttejä (esim. timjami)
Keitä punajuuri- ja batattikuutiot pehmeiksi niukassa vedessä. Punajuuri kypsyy hitaammin, joten se kannattaa laittaa kattilaan ensin. Lisää vuohenjuusto. Soseuta. Lisää kasvislientä,mausteet ja kiehauta. Lisää tarvittaessa nestettä.
Täyte:
tuoretta pinaattia
fetaa
sipulia
kirsikkatomaattia
Valkokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100g mozzarellaraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
Täytteen ainekset voi nopeasti käyttää pannulla. Täyte kääritään pastalevyjen sisälle. Cannelonit ladotaan uunivuokaan ja kiehautettu valkokastike kaadetaan päälle. Pinnalle juustoraastetta.
Leppoisasti vietetty viikonloppu vaatiikin nyt sitten loppuillan paperihommien äärellä. Ei se haittaa - teemukin ja kynttilöiden kanssa sekin on astetta mukavampaa! Tunnelmallista sunnuntai-iltaa sinulle ja energistä viikkoa! :)
Lämpöisin halein,
Maria
Rentouttava viikonloppu takana kaikenlaista pientä puuhastellen. On ihanaa viettää joskus aikaa ilman sen kummempia suunnitelmia ja leppoisasti touhuillen. Olo on kovin voimaantunut, kun on saanut treenata ja ulkoilla mielin määrin, kotona on puhdasta ja pyykit silitettynä odottavat uuden viikon alkua. Tunnelmia lenkkipolun varrelta:
Syksy meren rannalla |
Maaruskan parasta antia! |
Nyt viikonloppuna on ollut aikaa panostaa myös hieman tavallista enemmän ruoanlaittoon. Syksyllä pataruoat houkuttavat helppoudellaan ja helposti saatavilla olevien raaka-aineiden ansiosta. Eilen karjalanpaisti luomuaineksista sai hautua kolme tuntia rauhassa ja sillä välillä oli kiva käydä ulkoilemassa ja hankkimassa punaiset posket ennen päivällistä. Tein karjalanpaistin seuraksi paahdettuja punajuuria. Hunaja, suola ja rosmariini toivat entisestään esille punajuuren aromikasta makua. Nyt vastanostetut punajuuret kypsyvät vielä kohtuu nopeasti ja ovat erittäin terveellisiä vähäenergisyytensä ja monipuolisten kivennäisaineiden ansiosta.
Punajuuret ohuiksi viipaileiksi,hunajaa,suolaa,yrttejä ja pellille vartiksi. |
Tänään tein sitten hieman toisenlaisen päivällisen, nimittäin alkukeitoksi bataatti-punajuuri-vuohenjuusto keittoa. Tämä toimii ihan sellaisenaankin esimerkiksi kylmänä talvipäivänä. Kirjoittelen tähän siitä hieman aineksia ylös. Pääruoaksi kokeilin täysjyvätuorepastasta canneloneja pinaatti-feta täytteellä. Suosittelen kokeilemaan tätä klassikkoyhdistelmää, joka toimii hyvin suolaisissa piirakoissa, myös pastan kanssa.
Bataatti-punajuuri-vuohenjuustokeitto |
Itse tehtyä leipää keiton kanssa |
Bataatti-punajuuri-vuohenjuustokeitto
1-2 bataattia2-3 punajuurta
n. puoli pakettia vuohenjuustoa
kasvislientä
suolaa
pippuria
yrttejä (esim. timjami)
Keitä punajuuri- ja batattikuutiot pehmeiksi niukassa vedessä. Punajuuri kypsyy hitaammin, joten se kannattaa laittaa kattilaan ensin. Lisää vuohenjuusto. Soseuta. Lisää kasvislientä,mausteet ja kiehauta. Lisää tarvittaessa nestettä.
Pannulla tuoretta pinaattia, sipulia,fetaa ja tomaattia |
Täysjyvä tuorepastaa joihin käärin täytteen |
Cannelonit maistuvat raikkaan salaatin kera |
Pinaatti-feta cannelonit
Täysjyvä tuorepastalevyjäTäyte:
tuoretta pinaattia
fetaa
sipulia
kirsikkatomaattia
Valkokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100g mozzarellaraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
Täytteen ainekset voi nopeasti käyttää pannulla. Täyte kääritään pastalevyjen sisälle. Cannelonit ladotaan uunivuokaan ja kiehautettu valkokastike kaadetaan päälle. Pinnalle juustoraastetta.
Leppoisasti vietetty viikonloppu vaatiikin nyt sitten loppuillan paperihommien äärellä. Ei se haittaa - teemukin ja kynttilöiden kanssa sekin on astetta mukavampaa! Tunnelmallista sunnuntai-iltaa sinulle ja energistä viikkoa! :)
Lämpöisin halein,
Maria
Oijoi, näitäkin täytyy kokeilla ja tuota broileriwokkia :)
VastaaPoista:) Kerro ihmeessä, miltä maistui kun olet kokeillut! Tuon tuoreen pinaatin voi muuten hyvin korvata pakastepinaatilla. Käytän itsekin sitä usein suolasissa piirakoissa, nyt vain sattui olemaan tuoretta. Broileriwokki oli näistä kaikista oma lemppari. :) Kivaa uutta viikkoa!
PoistaBataatti-punajuuri-vuohenjuustokeittoa kokeiltu. Mieheni tykkäsi TAAS kovasti näistä uusista ruokakokeiluista. Lupasin välittää viestiä sullepäin! :) Ja siis tottakai itsekin pidin. Vuohenjuusto on aika voimakkaan makuista. Minkä merkkistä olet itse käyttänyt? Cannelonit on kohta menossa uuniin. Kyllä näyttävät niin herkullisilta, että makukin on varmaan yhtä hyvä. Tehtiin itse taikina durumvehnäjauhosta. Saa nähdä kuinka vatsa kestää. Ja broileriwokki oli kyllä niin hyvää, että taitaa liittyä Ratatouillen kanssa meidän keittiön top 5 kastiin ;) Siispä taas tuhannet kiitokset aivan loistavista resepteistä!!! Kivan näköiseltä näyttää muuten tämä sun blogin uudistunut ilme. Pirteitä marraskuisia päiviä sulle Maria! :)
VastaaPoistaHeippa Susanna!
PoistaKiitos. Kiva kuulla, että on maistunut. Olen kanssasi samaa mieltä vuohenjuustosta. Se on kovin voimakasta, enkä ole siitä läheskään aina pitänyt. Nytkään en ole ihan varma pidänkö :D Jos sitä on sopiva määrä ja se on kypsennettyä, se on ihan hyvää. Missään nimessä en sitä kyllä kovin suuria määriä tykkää syödä, enkä halua sen hallitsevan liikaa ruoan makumaailmaa. Tämä mitä käytin, oli Presdent-merkkistä...sellainen "pötkö" mallinen. Voi kuulostaapa itsetehty taikina hyvältä. Paras ystäväni kertoi kanssa tehneensä itse lasagnelevyt (ilman pastakonetta) ja kehui niiden onnistuneen hyvin. Pitäisi kai itsenkin koittaa. :) Kiva kuulla myös uudesta ilmeestä. Monta juttua on mitä haluaisin vielä ulkoasussa muuttaa,mutta täytyypi ottaa hieman aikaa henk.koht. IT-tuen kanssa, koska oma ymmärrys ei riitä ;) Mukavia alkutalven päiviä myös sinulle, joulu tulee pian. <3