Syksy keittiössä

Syksyistä sunnuntaita!

Rentouttava viikonloppu takana kaikenlaista pientä puuhastellen. On ihanaa viettää joskus aikaa ilman sen kummempia suunnitelmia ja leppoisasti touhuillen. Olo on kovin voimaantunut, kun on saanut treenata ja ulkoilla mielin määrin, kotona on puhdasta ja pyykit silitettynä odottavat uuden viikon alkua. Tunnelmia lenkkipolun varrelta:

Syksy meren rannalla
























Maaruskan parasta antia!
























Nyt viikonloppuna on ollut aikaa panostaa myös hieman tavallista enemmän ruoanlaittoon. Syksyllä pataruoat houkuttavat helppoudellaan ja helposti saatavilla olevien raaka-aineiden ansiosta. Eilen karjalanpaisti luomuaineksista sai hautua kolme tuntia rauhassa ja sillä välillä oli kiva käydä ulkoilemassa ja hankkimassa punaiset posket ennen päivällistä. Tein karjalanpaistin seuraksi paahdettuja punajuuria. Hunaja, suola ja rosmariini toivat entisestään esille punajuuren aromikasta makua. Nyt vastanostetut punajuuret kypsyvät vielä kohtuu nopeasti ja ovat erittäin terveellisiä vähäenergisyytensä ja monipuolisten kivennäisaineiden ansiosta.

Punajuuret ohuiksi viipaileiksi,hunajaa,suolaa,yrttejä ja pellille vartiksi.























Tänään tein sitten hieman toisenlaisen päivällisen, nimittäin alkukeitoksi bataatti-punajuuri-vuohenjuusto keittoa. Tämä toimii ihan sellaisenaankin esimerkiksi kylmänä talvipäivänä. Kirjoittelen tähän siitä hieman aineksia ylös. Pääruoaksi kokeilin täysjyvätuorepastasta canneloneja pinaatti-feta täytteellä. Suosittelen kokeilemaan tätä klassikkoyhdistelmää, joka toimii hyvin suolaisissa piirakoissa, myös pastan kanssa.

Bataatti-punajuuri-vuohenjuustokeitto























Itse tehtyä leipää keiton kanssa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bataatti-punajuuri-vuohenjuustokeitto

1-2 bataattia
2-3 punajuurta
n. puoli pakettia vuohenjuustoa
kasvislientä
suolaa
pippuria
yrttejä (esim. timjami)

Keitä punajuuri- ja batattikuutiot pehmeiksi niukassa vedessä. Punajuuri kypsyy hitaammin, joten se kannattaa laittaa kattilaan ensin. Lisää vuohenjuusto. Soseuta.  Lisää kasvislientä,mausteet ja kiehauta. Lisää tarvittaessa nestettä.



Pannulla tuoretta pinaattia, sipulia,fetaa ja tomaattia























Täysjyvä tuorepastaa joihin käärin täytteen

























Cannelonit maistuvat raikkaan salaatin kera


































 Pinaatti-feta cannelonit

Täysjyvä tuorepastalevyjä

Täyte:

tuoretta pinaattia
fetaa
sipulia
kirsikkatomaattia

Valkokastike:

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100g mozzarellaraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Täytteen ainekset voi nopeasti käyttää pannulla. Täyte kääritään pastalevyjen sisälle. Cannelonit ladotaan uunivuokaan ja kiehautettu valkokastike kaadetaan päälle. Pinnalle juustoraastetta. 

Leppoisasti vietetty viikonloppu vaatiikin nyt sitten loppuillan paperihommien äärellä. Ei se haittaa - teemukin ja kynttilöiden kanssa sekin on astetta mukavampaa! Tunnelmallista sunnuntai-iltaa sinulle ja energistä viikkoa! :)

Lämpöisin halein,

Maria


Kommentit

  1. Oijoi, näitäkin täytyy kokeilla ja tuota broileriwokkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kerro ihmeessä, miltä maistui kun olet kokeillut! Tuon tuoreen pinaatin voi muuten hyvin korvata pakastepinaatilla. Käytän itsekin sitä usein suolasissa piirakoissa, nyt vain sattui olemaan tuoretta. Broileriwokki oli näistä kaikista oma lemppari. :) Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Bataatti-punajuuri-vuohenjuustokeittoa kokeiltu. Mieheni tykkäsi TAAS kovasti näistä uusista ruokakokeiluista. Lupasin välittää viestiä sullepäin! :) Ja siis tottakai itsekin pidin. Vuohenjuusto on aika voimakkaan makuista. Minkä merkkistä olet itse käyttänyt? Cannelonit on kohta menossa uuniin. Kyllä näyttävät niin herkullisilta, että makukin on varmaan yhtä hyvä. Tehtiin itse taikina durumvehnäjauhosta. Saa nähdä kuinka vatsa kestää. Ja broileriwokki oli kyllä niin hyvää, että taitaa liittyä Ratatouillen kanssa meidän keittiön top 5 kastiin ;) Siispä taas tuhannet kiitokset aivan loistavista resepteistä!!! Kivan näköiseltä näyttää muuten tämä sun blogin uudistunut ilme. Pirteitä marraskuisia päiviä sulle Maria! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Susanna!

      Kiitos. Kiva kuulla, että on maistunut. Olen kanssasi samaa mieltä vuohenjuustosta. Se on kovin voimakasta, enkä ole siitä läheskään aina pitänyt. Nytkään en ole ihan varma pidänkö :D Jos sitä on sopiva määrä ja se on kypsennettyä, se on ihan hyvää. Missään nimessä en sitä kyllä kovin suuria määriä tykkää syödä, enkä halua sen hallitsevan liikaa ruoan makumaailmaa. Tämä mitä käytin, oli Presdent-merkkistä...sellainen "pötkö" mallinen. Voi kuulostaapa itsetehty taikina hyvältä. Paras ystäväni kertoi kanssa tehneensä itse lasagnelevyt (ilman pastakonetta) ja kehui niiden onnistuneen hyvin. Pitäisi kai itsenkin koittaa. :) Kiva kuulla myös uudesta ilmeestä. Monta juttua on mitä haluaisin vielä ulkoasussa muuttaa,mutta täytyypi ottaa hieman aikaa henk.koht. IT-tuen kanssa, koska oma ymmärrys ei riitä ;) Mukavia alkutalven päiviä myös sinulle, joulu tulee pian. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?