Koska olet sen arvoinen





Käytin tuossa perjantaina joululahjaksi saamani lahjakortin hemmotteluhoidon merkeissä Helsinki Day Spassa. Koko konsepti on rakennettu erittäin huolella ja jokaista yksityiskohtaa myöten rentoutuminen koko reissun ajaksi on taattu. Kun alkurentoutumisen jälkeen makasin hierontapöydällä, lämmin peitto paljaan selkäni alla ja pehmeä peitto puoliksi päällä, rentouttavan musiikin soidessa ja aromaattisen hierontaöljyn tuoksuessa, en voinut kuin myhäillä onnesta.

Siinä hetkessä se aina muistuukin mieleen, miltä tuntuu olla rentoutunut, niin että kaikki muu uhohtuu ja koko vartalon valtaa täydellinen rentoutumisen tila. Siinä huomaa myös fysiikan ja psyykkeen yhteistyön ja kuinka ne toimivat yhteen aina, niin hyvässä kuin pahassakin. Kehon rentouttaminen vaikuttaa myös mieleen ja toisin päin. Vaikka koko hoito kesti vain reilun tunnin, uskon sillä olevan paljon pitkävaikutteisempiakin seurauksia.

On todella tärkeää, että kokee viikoittain, mielellään päivittäin vastaavanlaisia rentoutumisen kokemuksia. Ei se loppujen lopuksi vaadi paljoa. Ihan samalla tavalla, kun sain autenttisen hyvänolon kokemuksen rentoutushoidosta, saan sen arjessa myös monesta muusta. Eilen ja tänään se samainen tunne tuli kovasta treenistä, joskus piikkimatolla makailusta, ulkoilusta, päiväunista kainalossa, milloin mistäkin. Tärkeää on tunnistaa ne omat rentoutumisen keinot ja sisällyttää niitä omaan arkeen aina, kun mahdollista. Se tietoinen läsnäolon hetki ja mahdollisimman paljon kaikkia aisteja hivelevä nautinto, tuo sekä välittömiä että pitkäaikaisia vaikutuksia. Sydämen syketiheys ja verenpaine laskevat. Pidemmällä aikavälillä sillä on taas vaikutusta stressinsietokykyyn, unen laatuun, immuunipuolustukseen ja oppimiskyvyn paranemiseen.

Ajattelin nyt helmikuun aikana keskittyä nimenomaan rentoutumiseen ja hemmotteluun. En suinkaan tarkoita hierontapöydällä makoilua, vaan ihan arkisia asioita, jotka tekevät hyvää. Tulee tehtyä terveellisiä valintoja liikkumisen ja ravinnonkin suhteen, kun käyttää tuota lähestymistapaa. Mikä on minulle hyväksi ja mikä tekee hyvän olon? En lähtisi ajattelemaan terveyttä ehdottomuuksien kautta (esim. tipaton tammikuu, herkuton huhtikuu tai lihaton lokakuu), vaan kokonaisvaltaisemmin ja pidemmällä aikavälillä, esimerkiksi vaikka helmikuu hemmotellen. Hemmottelua voi olla terveellinen, herkullisen värinen aamupalasmoothie, illalla Facebookin sijaan puoli tuntia piikkimatolla tai jollekin se on vaikka avantouinti. Vain mielikuvitus on rajana.

Ole itsellesi hyvä - olet sen arvoinen!

Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ja iloa viikkon! Ilmassa on kevättä! :)

Tästä vielä virtaa ja jalka vipattamaan: Happy

Maria


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?