Keväistä herkkua





Tein tänään aivan mahdottoman herkullista piirasta päivälliseksi raikkaan salaatin kera. Idea syntyi taas perinteisesti siitä, että olin ostanut viikonloppuna parsaa, jota olin ajatellut tehdä paahtopaistin kanssa. Paahtopaisti saikin seurakseen spelttiriisi- risottoa ja muita kasviksia, joten parsoille oli vielä tuoreina tehtävä jotain. Töistä tullessa nappasin kaupasta paketin ilmakuivattua kinkkua ja loput päätin soveltaa kotoa löytyvistä aineksista.

Pohjaan laitoin: 150g voita, 3 dl vehnäjauhoja, 1 dl ruisrouhetta,1 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta ja suolaa myllystä.

Täytteeseen kuorin ja pilkoin parsat, sekä otin toki varresta kuivan osan taittamalla pois. Nuput jätin erikseen, sillä niitä oli kiva asetella kaunistukseksi päälimmäiseksi. Esipaistettuani pohjaa n. 10 min, lisäsin siihen parsan varret, puolikkaat kirsikkatomaatit ja kaadoin päälle kermaseoksen. Seoksessa oli 2 dl ruokakermaa, 3 kananmunaa, fetaa murskattuna, suolaa ja pippuria. Lopuksi asettelin ilmakuivatut kinkut ruusukkeiksi ja parsan nuput niiden kanssa. Päälle laitoin tuoretta basilikaa. Juustoraaste kuorrutti vielä piiraan. Vinkkinä: esimerkiksi sipuli voisi sopia mukaan tai fetan voi korvata lähes millä tahansa muullakin juustolla.Uunissa 200 asteessa, noin 35-45 minuuttia.

Piirasta nautiskeltiin sitten päivälliseksi kera raikkaan salaatin. Oli kyllä maukasta ja sehän nyt onkin tiedossa, että parsa ja ilmakuivattukinkku sopivat yhteen miten vain. ;)



Nyt keväällä kaikki värikäs ruoka inspiroi. Kuten näistä kuvista huomaa, avokado on ollut täällä yksi suosikki raaka-aineista viimeaikoina. Kokeilin vihdoin hieman muunnelleen suosittua avokadopastareseptiä ja pikkuavokadot ovat valloitaneet sydämeni. Ne ovat juuri sopivan kokoisia esimerkiksi kahdelle leivälle, eikä avattua tarvitse koittaa säilytellä raikkaan makuisena ja - näköisenä jääkaapissa. Ruisleipä- tomaatti - avokado - suola - pippuri = match made in heaven!

Oikein aurinkoista viikkoa ja inspiroivia ajatuksia kevääseen!

Halein,

Maria




Kommentit

  1. Herkulliselta jälleen vaikuttaa ja ihanan keväiseltä! Täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsa tuo kyllä kevään lautasellekin. :) Kokeile ihmeessä. Parsat voi myös grillata tai paistaa grillipannulla ennen täytteeksi laittoa niin niihin saa vielä hieman lisää makua. Iloa viikkoosi Susanna! :)

      Poista
    2. Heippa! Kokeilin piirakkaasi ja linkitin sen myös blogiini. Aivan mielettömän hyvää, kiitos herkullisestä ohjeesta. Nyt tulee parsaakin syötyä enemmän :) Aurinkoista viikon alkua!

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Olen jo pitkään miettinyt, että parsaa pitäisi syödä (muussakin kuin pakasteparsakaali muodossa tai tuoreena) enemmän. Jotenkin on vaan tuntunut vaikealta tehdä siitä oikein mitään mikä maistuisi hyvältä. Tämä sun ohje varmaan taas muuttaa mun käsitystä tankoparsasta ja innostaa kokeilemaan uutta! Grillailua pitää ehdottomasti kokeilla :) Ps. Käythän kurkkaamassa blogiini. Nimi ja ilme muuttuneet :) Iloa viikonloppuusi Maria!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?