Suvi suloinen

Heippa ja ihanaista helleviikonloppua!

Eletään kesän kauneimpia hetkiä. Tuomet kukkivat, omenapuut ovat täydessä loistossaan ja koivut kaunistavat supisuomalaista maisemaa. Jos olen ulkoiluhullu muutoinkin, niin nyt on se aika, kun en malttaisi olla hetkeäkään pois pihalta. Velvollisuudet on kuitenkin hoidettava, joten kaikki vapaahetket tälläkin viikolla kainalossa on ollut viltti ja läppäri, toisina hetkinä jumppamatto ja jalassa lenkkarit.

Aamun herkkyys


Aamut ovat kyllä alkukesällä jollain tavalla erityisen ihania. Tälläkin viikolla olen lähes joka aamu lähtenyt ihan vain kävelemään sellaisen tunnin lenkin. Onko ihanampaa, kuin kuuden aikaan kävellä pitkin metsää, jossa aurinko paistaa puiden rakosista, käki kukkuu ja pitkät heinät kimaltavat aamukasteesta. Ja se tuoksu!!

Tänä lauantaiaamuna oli vapaapäivästä johtuen hieman rauhallisempi tahti, joten join rauhassa aamukahvin ja lähdin sitten lenkkeilemään rantaan. Ajatuksissani oli yhdistää mukava aerobinen treeni, hieman lihaskuntoa ja aina laiminlyöty kehonhuolto-osuus. Otin joogamaton selkään, lenkkarit jalkaan ja olin jo seitsemän jälkeen metsäpolulla hölköttelemässä. Suuntasin hölkötellen niemen kärkeen, levitin joogamaton kalliolle ja aloin tehdä lihaskuntoa, kun hyvä hiki oli pinnassa. Tein boksihyppyjä kivelle, punnerruksia, vatsoja, selkiä ja muutamia kehonhallintaliikkeitä. Lihaskunnon jälkeen jäin vielä venyttelemään pitkäksi aikaa ja ai että se tuntui hyvältä. Kehonhuolto on tullut laiminlyötyä täysin ja nyt päätinkin tehdä enemmän pitkiä, reippaita kävelylenkkejä ja kunnon venyttelutuokioita ainaisen kovan rääkin sijaan.

 
Joogamatto on helppo ottaa hölkkälenkillekin

Boksihyppykivi :)


Näissä maisemissa sielu lepää!

Lenkkikaveri suostuu kuumalla mukaan, jos lupaus on: UIMAAN!



Kun venyttelin kalliolla, jo aamulla lämpöasteita oli melkein 25. Ohi lipui rauhakseltaan muutama purjevene, muuten oli täysin hiljaista. Hetken päästä sai todistaa valtavan suloista perheonnea, kun isokoskelo ja seitsemän poikasta tulivat tekemään aivan lähelleni aamupesujaan. Luonto on kyllä ihmeellinen. Sen vaikutus hyvinvointiin on valtava.

Illalla tuli mieleen vielä käydä hakemassa vihtatarpeet  ja voi sitä tuoksua suomen pelin jälkeen saunassa, kun alkukesän koivunlehdet olivat vadissa lionneet. 


Saunan raikkaana on kiva käydä nukkumaan! Lämpöisiä päiviä ja iloista toukokuun viimeistä viikkoa!


Halein,

Maria





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?