Couscous- salaatti

Ihanaa lauantai-iltaa!

Ensimmäinen viikonloppu aikoihin, kun on mahdollisuus tehdä melkein mitä vain! Ihanaa! Viimeiset kuukaudet ovat olleet melko rankkoja pitkien työpäivien ja opintojen viimeistelyjen ansiosta ja vapaa-aika on ollut kortilla. Tänään oli pitkästä aikaa mahdollisuus suunnitella päivä vain hetken mielijohteesta, joten sen tein. Mielestäni erityisen ihana päivä: aamulla Hesari kaikessa rauhassa, hieman isompi viikkosiivous, pyykin pesua, parin tunnin ulkoilu auringossa,leipomista ja ruoanlaittoa. Ei siis mitään kovin ihmeellistä, mutta tuntuipa vaan kiireetön aika hyvältä, kun sitä on ollut viime aikoina vähemmän. Saman efektin saattoi huomata ihmisten kasvoilta tänään lämmittävien auringonsäteiden alla. Siksi ne juuri tuntuvatkin niin hyvältä, kun takana on pitkä ja pimeä talvi.

Tein iltasyömiseksi hieman couscous-salaattia, vähän ikään kuin kokeilumielessä muutamia tulevia juhlia varten. Maistoin sitä tuossa tehdessäni ja siitä tulikin melko hyvää. Ajattelin jakaa ohjeen teillekin. Couscous on ainakin minulle sellainen raaka-aine, jota tulee vähemmän käytettyä, mutta vaihtelun vuoksi se maistuukin hyvin. Couscous on itsessään melko mauton ja imee ympäriltäänkin kaiken maun. Siksi on mielestäni tärkeää, että salaatin muut raaka-aineet ovat maukkaita ja laadukkaita. Tämän ohjeen sokeri ja suola on ehdottomasti marinoitu punasipuli ja paahdetut tomaatit.

Sipulit marinoin aina hyvin simppelissä balsamico- öljy seoksessa: 2/3 öljyä, 1/3 balsamiviinietikkaa, ripaus sokeria, reilusti suolaa, pippuria. Sipulit saa marinoitua muutamasta tunnista ylöspäin- jopa seuraavaan päivään.

Tomaatit paahdoin uunipellillä 225 asteessa noin puoli tuntia. Halkaisin laadukkaita terttukirsikkatomaatteja pellille, roiskin päälle oliiviöljyä ja rouhin myllystä reilusti suolaa ja pippuria. Tämä vaiva kannattaa nähdä, sillä tomaateista tulee paahdettuna ja suolattuna niiden ihana maku vielä paremmin esille ja ne sulavat suuhun.

Tässä kokonaisuudessaan salaatin ainekset 4 hlölle:

 



















  • couscousia kypsennettynä kasvisliemessä 2,5 dl
  • puolikas paprika
  • 1 punasipuli marinoituna
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja paahdettuna
  • persiljaa silputtuna
  • punasipulin marinadia oman maun mukaan
Salaattia voi tarjoilla esimerkiksi broilerin kanssa.


Kotitreenit pian käyntiin ja sauna lämpenemään.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

Halein,

Maria

Kommentit

  1. Näyttääpä hyvältä! Mun blogissa on sulle blogihaaste, käyppäs kurkkaamassa! :) http://punainenorvokki.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?