Artisokka-tomaattipasta




Valkosipuli tuoksuu kotiovelle. Italialainen iskelmä soi. Kynttilät tuovat tunnelmaa ja oliiviöljy,balsamico,suola ja pippurimylly koristavat rennosti katettua pöytää. On italialaisen illan aika.

Sitä varten tarvitaan erityisesti hyviä raaka-aineita, kaunista italialaista musiikkia taustalle, lasilliset huippuhyvää italialaista luomuviiniä ja mikä tärkeintä - rentoa mieltä ja paljon naurua. Sain jokunen viikko sitten eräässä ravintolassa todella maukasta artisokkapastaa ja päätin kokeilla tästä myös omaa versiota. Syy, miksi kirjoittelen tässä nyt on se, että siitä tuli varsin herkullista. Yksi pikku vinkki, mistä saa monia hyviä raaka-aineita tähänkin ruokaan on Lidl. Se on kauppa, jonka olen löytänyt vasta ihan hetki sitten. Ostin sieltä todella laadukkaita terttukirsikkatomaatteja,yrttejä sekä aivan täydellistä marinoitua artisokkaa. Kaiken kukkuraksi edullistakin.

Alkuun nautimme patonkia "kastettuna" perinteiseen oliiviöljy-balsamico-suola-pippuri sekoitukseen.


Kuten italialaisessa keittiössä kuuluukin, määrät ovat hyvin suuntaa antavia ja voit muokkailla niitä mieltymystesi mukaan ja maistella välissä,että valkosipulia on tarpeeksi. ;)

 

Artisokka-tomaattipasta

 

Terttukirsikkatomatteja
1 punasipuli
3-4 kynttä valkosipulia
150g artisokan sydämiä marinadissa
Kourallinen basilikan lehtiä
Kourallinen persiljaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

Päälle:
Parmesania raastettuna
Rucolaa

Keitä pasta runsaassa suolavedessä al dente. Lisää pannulle oliiviöljyä, punasulirenkaat, valkosipuli ja freesaa hetki, niin että sipulit pehmenevät. Lisää artisokat, puolitetut tomaatit, silputut yrtit ja mausteet. Lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä ja pyöritä pastat pannulla. Raasta annosten päälle parmesania ja hieman rucolaa.

 Buon appetito!

Maria



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?