Sadepäivän ilo


Heippa!

Long time no see, vai miten se meni. Hieman on ollut puuhaa iltaisin etenkin paperihommien ja koulutöiden parissa, joten ei millään ole raaskinut sitä muuta aikaa enää tietokoneen äärellä viettää. Nyt kuitenkin keitin teetä, tein iltapalaa ja sytyttelin kynttilöitä ja istahdin tähän hieman kirjoittelemaan.

Olen huomannut, että kovin monia alkaa taas pimein vuodenaika painamaan. Illat ja aamut ovat synkkiä ja tänäänkin heti kuudelta tuli vettä kuin saavista olisi kaatanut. Se on sitä nyt,eikä tuolle minkään mahda. Toivottavasti en ole ainoa ihminen, jonka mielestä se ei ole maailman isoin murhe. Ihan turhaa on itselleen toitottaa, kuinka on kesäihminen ja kuinka paljon inhoaa pimeää, kylmää ja talvea. Ajatuksen kääntäminen siihen suuntaan, että koittaa saada siitäkin ajasta irti niin paljon kuin mahdollista,helpottaa jo varmasti omaa oloa.

Toisaalta se tuo ihanan vapauden tehdä sellaisia kaamosjuttuja. No mitä on kaamosjutut? Ne on niitä sarjassa viltti, kynttilöitä,hyvä kirja neulomista jne. Okei, ei sen tarvitse pelkästään sohvan nurkkaan rajautua. Nyt on hyvä hetki tehdä sellaisia asioita,mitä ei kauniina kesäpäivänä raaski tehdä. Jos jokin kaapinnurkka on vaivannut sinua pitkään sotkuisena, siivoa se. Nyt on hyvä tehdä pientä inventaariota ja ehkä pistää tavaraa nurkista kiertoon. Itsekin olen pikkuhiljaa tehnyt samaa ja saanut joitakin arvokkaampia vaatteita ja sisustusjuttuja myytyä. Netti on tässäkin helppo apuväline. Näin saa itselle hyvän mielen, turhia tavaroita pois nurkista ja ehkä muutaman ropposen vaikka ansaitusti itsensä hemmotteluun. ;)

Erityisesti tällaisena vuodenaikana kannattaakin itseä hemmotella. Se voi tarkoittaa monenlaisia kivoja asioita. Tässä muutamia vinkkejä, jotka olen itse kokenut toimiviksi ja vuosien varrella myös kannustanut asiakkaita kokeilemaan niitä:

1. Suosi liikuntaa ystävän kanssa. Se on kiva tapa vaihtaa kuulumiset ja tulee paremmin lähdettyä. Vaikka kyseessä olisi ihan vain lenkki, sopikaa tietty päivä tai päivät. Näin siitä saadaan säännöllinen tapa. Nimimerkillä tulin juuri rakkaan ystäväni kanssa tunnin iltalenkiltä. :) Tallustelu pimeässä, sateisen päivän jälkeen voimaannutti kummasti. Viime talvena hiihtelimme ennen päivän aloitusta aina kuudesta seitsemään ja juuri suunnittelimme ottavamme saman ohjelman tänä talvena. Kuulostaa hurjalta,mutta se oli vaan niin ihanaa. Pliis lunta, pakkasukko. :)

2. Yritä pitää unirytmi tasaisena ja herää samaan aikaan. Se varmistaa tarpeellisen verran unta ja kehomme tykkää rutiineista, joten antakaamme niitä sille, etenkin silloin kun niitä tarvitaan. Ei kesällä tarvitse niistä niin huolehtia,mutta nyt teet itsellesi palveluksen niitä noudattamalla. Rutiinit kunniaan!

3. No ne kynttilät! Ulkona, sisällä, saunassa, makuuhuoneessa,kaikkialla. Paljon. Rentouttaa,herkistää ja luo tunnelmaa.

4. Anna kirjojen viedä toiseen maailmaan. Itse suosin syksyisin inspiroivia kirjoja. Kirja on telkkaria ja tietokonetta parempi vaihtoehto myös nukkumista ajatellen.

5. Huolehdi vitamiineista ja pidä entistäkin enemmän huolta käsihygieniasta. Ikävä kyllä viime viikolla näin hieman kartoitusta siitä, missä "flunssakartalla" mennään ja näyttäisi siltä, että tartuntataudit ovat taas lisääntymässä hurjaa vauhtia.

6. Kokeile uimista. Jollain ihmisillä se on hyvä liikuntamuoto pimeään aikaan. Vesi elementtinä, uimahallin turkoosit värit ja  uima-altaan "tuoksu" tuovat jopa mieleen etelän matkan. Laita vaikka korvatulpat korviin,niin saat uiskennella kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa. Avantouinti on sitten luku sinänsä ja silläkin on todettu olevan monia terveysvaikutuksia.

Ironista kyllä, valikoin sattumanvaraisesti teelaatikosta teepussin, jossa luki: "sadepäivän ilo". Hmm...juuri niin, otetaan sadepäivistäkin ilo irti. :)

Tässä biisissä on jotenkin hyvä fiilis! :)






















Lämpöisin halein

Maria


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?