Ajatuksia kuluneesta vuodesta...




Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Olen viime vuosina yrittänyt kovasti pohtia elämää siltä kantilta, mitä olen oppinut. Siksi juuri näin loppuvuonna on kiva muistella aikaa taaksepäin ja pohtia tapahtumia, ihmisiä, kokemuksia ja minkälaiset asiat niihin ovat johtaneet. Hauskaa oli selata omia kirjoituksia vuosi sitten tähän aikaan. Silloin takana oli vuosi 2012, yksi tapahtumarikkaimmista ja ikimuistoisimmista vuosista elämässäni. Olin tehnyt muutaman hyvin rohkean päätöksen. Ilokseni voin todeta jatkaneeni rohkeaa linjaa ja saaneeni tänäkin vuonna unohtumattomia kokemuksia matkaan mukaan.

Koen olevani tyytyväisempi elämääni, kuin koskaan aiemmin. Ehkä juuri seurauksena noista rohkeista valinnoista ja sydämen kuuntelemisesta. Paikalleen jääminen on minulle monessa merkityksessä kuin kisosana. Itsensä kehittäminen mahdollisimman monipuolisesti ja tutustuminen uusiin asioihin ja juttuihin ennakkoluulottomasti, on jotakin, mitä mikään tieto ei korvaa. Eihän kukaan voi tietää tai olla varma siitä, mitä elämässä haluaa, ellei tiedä mitä elämällä on tarjottavana. On eri asia päättää olla onnellinen tai kiitollinen, kun tuntea olevansa niitä.

Kulunut vuosi 2013 pikakelauksena tuo mieleen seesteisen ja rauhallisen vuoden maustettuna muutamilla ehdottomilla kohokohdilla. Hyvin suureen osaan upeita muistoja liittyy jollain tavalla luonto - maalla ja merellä, välillä myös (jalat) ilmassa. ;) Toisaalta hyvin tavalliset, pienet asiat tekivät minut onnelliseksi tänä aikakautena. Se on hyvä merkki se! Rakkaimmat ihmiset elämässäni. Tiedän, että vaikka mitä tapahtuisi, heillä kenelläkään ei ole epäselvää se, kuinka paljon heistä välitän. Toisaalta saan itse kokea niin paljon rakkautta, että välillä tuntuu kuin sydän pakahtuisi. <3

Ensi vuodelta toivon vielä lisää rohkeutta. Toivon, että saan mahdollisimman paljon aikaiseksi- se tekee minut onnelliseksi. Toisaalta toivon sellaisia hetkiä jatkossakin, että kaiken tavallisen voi unohtaa. Lupaan reissata enemmän, ihan vain vaikka kotimaassa ja haluan viettää enemmän aikaa maaseudun rauhassa.

Kovin innolla odotan uutta tulevaa vuotta ja olen erityisen onnellinen ja kiitollinen edellisestä juuri sellaisenaan.

Tätä kirjoittaessani kuuntelin Spotifyn sekalaista soittolistaa ja sieltä kuului yksi erityisen tärkeä ja aikaa kuvaava kappale: Saa aivan varmasti hymyn huulillesi! :)

Toivon myös sinulle paljon iloa, uskallusta, onnistumisia ja onnellisia päiviä vuodelle 2014.

Säihkyvää Uutta-vuotta!

Halein,

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?