Kolme yötä jouluun on...

Ihanaa joulunalusiltaa! 

Aikaa on taas vierähtänyt. Miten tuntuukin, että viikot vaan kiihdyttävät tahtiaan entisestään aina näin loppuvuoteen tultaessa? Kovasti ajattelin, että olisin ajoissa joulujuttujen kanssa, kun on tullut jo syksystä lähtien poimittua kivoja lahjaideoita ja värkättyä jotakin pientä läheisille. Joulukuun alussa siivoilin myös keittiön kaappeja ajatuksella: kaappi päivässä. Nyt aikuisopiskelijana myös loppukiri tenttien ja etätehtävien muodossa on hieman hidastanut joulupuuhia. Iltamyöhällä olen saattanut kuitenkin valmistella jotakin pientä uuniin, askarrella hieman kortteja ja siinä samassa glögimukin kanssa tehdä paperihommia. No tämä on tarkoittanut välillä, että läppärin näppäimet ovat voineet olla piparitaikinassa ja jokin pellillinen on saanut tummemman sävyn, mutta ei se niin vaarallista ole. ;)

Nyt istahdin tässä kirjoittelemaan ajatuksia jouluun liittyen. Samalla keittiöstä tulee porkkanan ja lantun maanläheinen tuoksu, porisevat juuri liedellä.  Joulu on ehdottomasti yksi ihanimmista ajanjaksoista vuodessa. Se herkistää ja odotuksen into aikuisenakin auttaa jaksamaan läpi pimeimmän kauden. No toki tärkeintä siinä on hetkellinen elämän rytmin hidastaminen ja rakkaiden yhteinen aika. Siinä on myös elementtejä, joita tulisi itse kunkin viljellä enemmän ihan aina. Tuntuu tärkeältä toivottaa hyvää joulua ja avata suunsa, ihan vaikka kaupan kassalla tai naapuriin törmätessään. Tulee vaalittua tiettyjä perinteitä ja ajateltua ihmisiä joulukortin tai pienen paketin muodossa. Joululaulujen kuunteleminen ajatuksella muistuttaa tärkeistä asioista. Nautitaan näistä nyt ja ammennetaan niistä hyvää mieltä ensi vuotta varten. Oikein sydämellistä joulun aikaa juuri Sinulle.

Tässä vielä viime hetken lahjavinkkejä ja ripauksia joulun taikaa:

- Suussa sulava suklaa: sulatettua Fazerin punaista maitosuklaata, murskattua cashew-pähkinää, ripaus suolaa ja pohjan voi koristaa mantelirouheella.
- Raakasuklaata raakakaakaosta
-Pipareilla voi koristaa kauniisti hillitynsävyisiä lahjapaketteja
- Grissinit syntyvät helposti kuivakaapin aineksista, parmesanin jämästä ja yrteistä.























Lämpöisin jouluhalein,

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?