Mitä vuosi 2012 toi tullessaan?













Vuodet vierii ja elämä menee eteenpäin. Etukäteen voi tehdä tarkkojakin suunnitelmia seuraavasta viikosta, kuukausista, vuosista ja jopa asettaa itselleen joitain aikarajoja. Kuten kaikki tiedämme, asiat harvoin menevät juuri suunnitelmien mukaan. Se onkin tämän elämämme rikkaus ja vahvistaa meitä hienojen ja vaikeiden kokemuksien kautta - tuo syvyyttä elämään.

Taas olemme loppuvuodessa, vastahan se alkoi. Nämä ovat kuitenkin niitä hetkiä, kun on hyvä muistella hetki aikaa taaksepäin. Minkälaisia asioita vuosi on pitänyt sisällään? Minkälaisia tuntemuksia niihin liittyy? Mitä olen oppinut? Näitä asioita voi vaikka kirjoittaa sanoiksi tai pohdiskella muuten vain.

Erityisen kiintoisaa omasta mielestäni on se, että kun joku tilanne on edessä tai olet sen keskiössä, mielessä liikkuu usein pelottavia ja epäileviä asioita uudesta tai muutoksesta. Kuitenkin hyvin monesti kun muutosprosessin on käynyt läpi, niin asiat saavat valoisamman puolen. Hokema: kaikki järjestyy, ei ole ihan tuulesta temmattu. Usein se vaatii aikaa, energiaa, asioiden läpi käymistä, mutta ennemmin tai myöhemmin palaset loksahtelevat kohdilleen ja voidaan todeta, että: "Kyllä! Näinhän sen kuuluikin mennä!".

Olen sitä mieltä, että elämää eletään eteenpäin ja sinne on katseet suunnattava. Voisin verrata sitä autolla ajamiseen. Katse ja vauhti suuntautuu eteenpäin, mutta välillä on ihan hyvä vilkaista myös takapeilistä. Jokainen tapaamamme ihminen, muutos ja kokemus muokkaavat meitä ja jokaisesta eletystä vuodesta opimme varmasti jotain uutta. Tärkeätä on oppia hyväksymään epäonnistumiset, iloitsemaan onnistumisista, rakastaa koko sydämellään ja olla kiitollinen ympäröivistä asioista.

Jos lähtisin referoimaan omaa vuottani 2012, listaisin sen yhdeksi koko elämäni kokemusrikkaimmista ja opettavaisimmista. Se on antanut rakkaudelle uuden tason, opettanut luopumaan, kestämään kipua, nauttimaan elämästä sellaisenaan ja saanut ymmärtämään, mitkä asiat elämässä on tärkeitä. Jotain tippuu aina pois, jotain tulee tilalle, se jos jokin on vain elämää!

Reilu viikko jouluun, voimia kaikille puuhasteluiden kanssa, mutta muistakaa: joulussa tärkeintä on pysähtyminen, yhdessäolo ja välittäminen :)


Joulun tuoksuisin terkuin,

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?