Elämyksiä läheltä

Keskellä päivää oli parin tunnin hetki ja sää mitä parhain, joten puin äkkiä kerraston päälle, eteisestä monot jalkaan,nappasin sukset kainaloon ja lähdin jäälle. Lunta on niin vähän, että ainakaan täällä rannikolla ei vielä pääse muualla hiihtämään, mutta pakkasten ansiosta merenjää on jo hyvin kantavaa. Pakkasten laskemisen myötä ulkoilusäät ovat mitä parhaat, ainoastaan viima tuntuu melko kylmältä.

Meressä on kyllä jotakin itselle hyvin poikkeuksellisen tärkeää. Siinä on oma viehätyksensä jokaisena vuodenaikana. Kesällä viettäisin vaikka jokaisen hetken veneellä, ajellen pitkin saaristoa tai ankkuroituneena johonkin kauniiseen poukamaan päiväunille. Talvisin taas on ihana nautiskella kevätauringosta eväät repussa, joko suksilla, luistimilla tai ihan muuten vain.

Pukeutumisvinkkinä kaikille merenjäälle aikoville sellaista, että etenkin näillä keleillä enää pakkasen pitävä varustus ei ole se kaikkein oleellisin, vaan hyvin tuulta pitävät tamineet. Itse laitoin perus kerraston, villapaidan ja vain ohuehkot päällysvaatteet. Tuulen pitävyys oli se juttu etenkin hiihtäessä. Mantereella oleva tuuli on aina hyvin paljon miedompi, kun mitä se on jäällä. Viima pääsee puhaltamaan vapaasti ja kylmettää helposti, joten pukeutumiseen on syytä kiinnittää huomiota. Kun on kunnon varusteet, ei haittaa vaikka tuulee. Viima on jopa jollain tavalla puhdistavaa ja rentouttavaa. :) Ainakin lopputulemana reissusta oli punaiset posket,kokonaisvaltaisesti hyvä olo ja erityisen hyvä mieli. Kannatti priorisoida pari tuntia päivään ulkoiluaikaa, loppupäiväkin sujui erittäin tehokkaissa merkeissä. Ei se määrä, vaan se laatu. :)

Tässä hieman ulkoilukuvia. Kannustan kaikkia lähtemään vaikka viikonloppuna ulkoilemaan oikein kunnolla. Ehkä jotain kuumaa juomaa reppuun ja menoksi. Lapset ja koirat mukaan! Elämyksiä ei tarvitse kaukaa lähteä etsimään - niitä voi löytää ihan läheltäkin.



Ennen ulkoilua tein hieman tukevamman aamiaisen, sillä tiesin lounaan venähtävän. Haluan jakaa  idean ja ohjeen, sillä siitä tuli erityisen hyvää ja sopii varmasti lounaaksi, välipalaksi ja myös kiva idea iltapalalle. Tein nimittäin munakasta. En ole oikein koskaan pitänyt sellaisesta versiosta, jossa kaikki sotketaan sekaisin ja koko homma näyttää jo kerran syödyltä. Tässä variaatiossa laitoin yhden kananmunan ja toisesta vain valkuaisen. Sekaan teelusikallisen punaista pestoa ja pari ruokalusikallista raejuustoa. Paistoin sen ohueksi letuksi pannulla. Valmiin munakasletun päälle latoin rucolaa, tuoretta tomaattia, artisokan sydämiä ja tuoretta basilikaa. Ai että oli hyvää ja proteiinipitoisen aamiaisen jälkeen jaksoi hyvin hiihdellä. Suosittelen!



Iloa viikkoon ja aurinkoisia ulkoilupäiviä toivottelee joku punaposki. ;)








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?