Pakkasen purema





Ihanaa talvista pakkasaamua. Mittari näyttää -15 astetta. Talvi on siis saapunut eteläänkin. Lunta tosin on kovin vähän maassa, eikä hiihtelemään pääse. Onneksi ei mene kauaa, niin jääkin jo kestää. Nyt pitääkin siis hyödyntää vielä ahkerasti lenkkipolkuja ja käydä vaikka luistelemassa. :)

Aurinko on hellinyt viime päivinä ihanasti ja aina kun on ollut mahdollisuus käväistä valoisan aikaan ulkona, olen sen hyödyntänyt. On jollain tavalla aika ihana tunne, kun posket punottavat pakkasesta ja varpaita pitää lämmitellä ulkoilun jälkeen. Rakastan ulkoilua ja pelkkä sisäliikunta ei kyllä tuo minulle sitä samanlaista fiilistä, mitä ulkoilu tuo. Näillä pakkasilla vain jo valmiiksi kuiva iho kärsii hurjasti. Tuntuu, että kunnon rasvaaminenkaan ei auta. Olen todennut, että on hyvä kuoria ihoa vieläkin useammin. Tällöin voide "puree" kuivaan ihoon, eikä jää vain pinnalle.

Kuivaan talvi-ihoon auttaa myös eräs yllättävän simppeli kotihemmottelukikka. Olin joskus vuosia sitten eräässä ihanassa Spassa Tallinnassa ja siellä oli sellainen suolasauna. Suolasaunan ideana oli mieto lämpö ja merisuolaa hierottavaksi ympäri kehoa. Ensin ihmettelin, että miten tuo voi auttaa. Kokeiltuani huomasin, kuinka iho pehmeni saunan jälkeen. Näimpä testasin ideaa heti palattuani myös kotona.

Saunassa on tarkoitus hieroa karkeaa merisuolaa vartalolle. Lämmön ja kostean ihon ansiosta suola ikäänkuin sulaa iholle. Ensin se kuorii karkeudellaan, hoitaa ja puhdistaa. Levitän usein lauteille pyyheliinan, jotta suolakiteitä ei tarvitse yksitellen alkaa keräilemään. Käsittelyn jälkeen iho on kuin vauvan peppu. Suosittelen kokeilemaan etenkin näillä kylmillä. Edullista ja helppoa hemmottelua toteuttaa ihan kotioloissakin. Saunan jälkeen vain kunnon kerros jotakin ihanaa voidetta vartalolle ja iho kiittää. :)

Tässä vielä tunnelmia tuolta luonnon helmasta.




 Nyt hetkeksi töihin, iltapäivällä lihapata uuniin ja ulkoilemaan! :) Kivaa sunnuntaita!

Halauksin,

Maria


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?