Kesä kaikilla

Aurinko paistaa ja kävelen rantabulevardilla varvassandaaleissa,shortseissa ja pieni toppi päällä, jotta auringon säteet hellisivät ihoa mahdollisimman tehokkaasti. Edelläni kävelee kukkamekkoinen pikkutyttö mansikkajäätelöpalloa syöden. Meitä vastaan tulee kolme paidatonta, noin viisitoistakesäistä nuortamiestä. Pojat potkivat fudista kävellessään ja kantavat kainalossaan kertakäyttögrilliä. Olemme kaikki aivan erilaisesta elämäntilanteesta, eri ikäisiä, osan kanssa eri sukupuolta, mutta meitä yhdistää eräs asia. KESÄ! Se on nyt täällä ja parhaimmillaan ja mikä kaikkein hienointa; se näkyy juroimmankin suomalaisen ujon ärripurrin naamalta! :) Hymy on herkässä, nauru raikaa, ihmiset liikkuvat ja kokoontuvat yhteen. Ei talvella tähän aikaan ketään näy missään. Ymmärrettävää kyllä!

Kesä tuo meille kaikille isoja ja pienempiä ilon aiheita. Kesällä vietetään monia häitä, suuri osa ihmisistä pitää pisimmän lomansa vuodesta kesällä, kesäkaupungit Suomessa ja ulkomailla täyttyvät lomailijoista, toiset hakeutuvat maalaismaisemiin, voi valvoa ja nauttia lämpimistä ja valoisista kesäöistä ja harrastaa sosiaalista ruoanlaittoa, eli grillata. On monia asioita, jotka saavat hymyn huulille ja ilahduttavat. Onhan se helpompaa hymyillä vastaantulijalle, kun ei tule märkiä räntä-hanskoja päin näköä! Mutta toisaalta, koska saamme kokea vuoden koko ilmaston kirjon, osaamme ehkä arvostaa kesää, valoa ja lämpöä enemmän.

Nyt, kun eletään kesää parhaimmillaan, rohkaisen kaikkia tekemään asioita, jotka eivät ole talvella mahdollisia. Jos et ole vielä heittänyt talviturkkia, nyt on korkea aika (onneksi ette tiedä, etten ole sitä vielä itsekään tehnyt), käydä poimimassa mustikoita ja tehdä vaikka piirakka, juoda torilla kahvit, miettiä joku ihana kesäinen maisema ja polkea sinne vaikka pyörällä, ottaa aamiainen mukaan ja nauttia se luonnon helmassa ja mikä tärkeintä...nauttia yhdessäolosta perheen, ystävien tai rakkaan kanssa. Jos olet töissä, älä masennu. Kaiken tämän voi suorittaa mihin tahansa aikaan päivästä. Aikaisen aamun kahvit torilla tai iltauinti tyynessä vedessä, kun suurin osa väestä on jo poistunut. Kesä on kaikilla! Nautinnollisia heinäkuisia päiviä :)

Tässä tunnelman palasia omasta kesänvietostani:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?