Kesä kuivaa, minkä kastelee :)

Paahtava helle oli viime kesän kuumin puheenaihe. Toissatalvena päivittelimme, kuinka katot romahtavat lumen määrästä. Viime jouluna surkuttelimme, kun joka puolelle Suomea ei saatu valkoista joulua ja nyt heinäkuussa 2012 suurin purnauksen aihe kaupan kassalla, Facebookissa ja työpaikoilla on sade. Onko Suomessa olemassakaan säätilaa, joka ei aiheuttaisi jonkinlaista joukkosurkuttelua? Mielestäni on hienoa ja ainutlaatuista, että Suomessa on kaikki neljä vuodenaikaa.


Myönnettäköön, että kyllähän sitä keskellä heinäkuuta toivoisi hiukan lämpimämpää ja aurinkoisempaa keliä, mutta auttaako jatkuva kiroaminen ja pään hakkaaminen mitään? Mielestäni säälle annetaan liikaa painoarvoa. Välillä tuntuu, että etenkin siistiä sisätyötä tekevät ovat valittamassa sateesta tai kuumuudesta eniten. En ole kuullut yhdenkään asfalttimiehen tai puutarhurin purnaavan sääoloista, vaikka he siellä työtään koko päivän suorittavat.


On paljon asioita joita voi sadepäivänä tehdä. Aurinkoisena päivänä kotitöiden tai pankkiasioiden hoitaminen voi tuntua päivän hukkaamiselta. Joskus nekin on hoidettava, joten sadesää antaa sille hyvän syyn. Aurinkoisena päivänä voikin sitten nauttia täysillä lämmöstä ja makailla rannalla hyvällä omallatunnolla. Kliseistä, mutta totta: sää on vain pukeutumiskysymys!


Itse tornadon ja ns. "oikean" sateen kokeeneena olen tyytyväinen, ettei niitä hurjimpia sääilmiöitä täällä meillä ole. Aamu yhdeksältä kun tulin jumpasta, kesäsade kasteli varvastossuni, hiukseni ja hupparini, mutta mitä sitten. Kesä kuivaa, sen minkä kastelee :) Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...sanois Mamba! Sataa tai paistaa, iloa uuteen viikkoon kaikille! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?