Salaattien kuningas: Caesarsalaatti



Ajattelin jakaa teille oman versioni suositusta tämän hetken trendisalaatista. Caesarsalaatti on ainesosiltaan melko yksinkertainen, joten sen ehdoton edellytys on tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Itse saatan tehdä sitä sellaisenaan esim. lihan tai kanan lisukkeeksi tai sitten kera kanan, ravunpyrstöjen ja myös pekoni sopii siihen erinomaisesti.

Salaatin ainekset:

- 2 ruukkua romainesalaattia
- 1 salottisipuli
- parmesania 
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 viipaletta esim. maalaisleipää
- voita
- suolaa


Huuhtele salaatit ja revi ne kulhoon. Silppua salottisipuli hienoksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja paista pannulla voissa yhdessä valkosipulin kanssa. Voit lisätä kuutioihin hieman suolaa.

Kastike:

- 3 keltuaista
- 1/2 rkl dijon sinappia
- 3dl öljyä
- 1,5 dl kevytranskankermaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/2 prk sardelleja
- 0,5 dl parmesanraastetta
- sitruunanmehua

Vatkaa keltuaiset ja sinappi sähkövatkaimella. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma. Paista kokonaisia valkosipulin kynsiä tilkassa öljyä niin, että ne ovat hieman kullanruskeita. Silppua valkosipulit ja sardellit erittäin hienoksi. Lisää ne kastikkeeseen yhdessä parmensanraasteen kanssa. Mausta sitruunanmehulla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vinkkejä:

- Sekoita kastike salaatinlehtin joukkoon ja pyöräytä hellästi
- Lisää vasta sitten muut täytteet
- Älä anna salaatin seistä kauaa, jotta salaatti pysyy rapeana
- Leipakuutiot kannattaa tehdä itse; pieni vaiva, mutta aivan eri makuisia, kuin pussista täynnä lisäaineita
- Revi salaatinlehdet käsin, jotta ne eivät painu kasaan

Maukkaita hetkiä! :)



-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?