Pomodoro



















Lupailin edellisessä postauksessa kulinaarista puolta Italiasta. Rakastan italialaista ruokaa. Itse tehty, laadukkaat raaka-aineet ja auringon kypsyttämät kasvikset luovat hyvän pohjan maukkaalle illalliselle. Mielestäni yksi hehkutuksen arvoinen raaka-aine on tomaatti. Se on parhaimmillaan suuhun sulava makunautinto ja muuntuu moneksi. Valitettavasti talvisin Suomesta on vaikea löytää kunnolla kypsyneitä tomaatteja, joten nyt on paras aika poimia parhaat päältä ja valmistaa siitä käytännössä ihan mitä vaan. Tässä muutama oma vinkki, joissa tomaatin maku pääsee loistavasti esille yhdessä muiden hyvien ja yhteensopivien raaka-aineiden kanssa!

Tomaatti- leipäsalaatti

Puolikas Ciabatta (tumma)
Punasipuli
Kypsiä tomaatteja 5-7 kpl
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
1-2 rkl viinietikkaa
Basilikaa

Leikkaa leipä viipaleiksi ja paista viipaleet oliiviöljyn ja hienonnetun valkosipulin kanssa mutta vain hiukan rapeiksi. Kuutioi tomaatit suuriksi kuutioiksi ja tee sipulista renkaita. Sekoita vihannekset, leipä ja lorauta sekaan hieman vielä oliiviöljyä. Vasta juuri ennen tarjoilua sekoita sokeri, suola ja viinietikka ja lisää salaattiin. Koristele basilikan lehdillä.



Tomaatti-feta-pinaattipiirakka

Pohja:

100g voita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnälesettä
0,5 dl ruisrouhetta
1tl leivinjauhetta
3 rkl vettä
kourallinen juustoraastetta

Täyte:

2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
(suolaa)
1 pss pakastepinaattia
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
purkki fetaa
päälle loppu juustoraaste

Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita. Levitä tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle sulatettu ja valutettu pinaatti, hienonnettu feta ja kirsikkatomaatit puolikkaina. Kaada päälle kerman, munien ja mausteiden seos. Päällystä juustoraasteella. Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 min.

Ohjetta soveltamalla voi tehdä myös pikkupiiraita!


Toivottavasti määrät ovat edes sinne päin, koska tyyliini kuuluu aina soveltaa ja ripotella sitä ja tätä ;)

Maukasta viikonloppua!

Maria






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?