Täydellinen päivä


Minkälainen olisi sinun mielestäsi täydellinen päivä? Minkälaisia elementtejä siihen kuuluisi? Varmasti elämäntilanteesta riippuen me haluamme ja unelmoimme erilaisista asioista. Kiireisen työviikon keskellä sitä toivoo välillä päivää, jolloin saisi vaan olla. Lapsiperheen arjessa oma aika ja harrastukset olisivat ehkä toivomuslistan kärkipäässä. Ja parhaassa tilanteessa päivän saisi keskelle arkista aherrusta. 

Itselläni oli tänään itseasiassa aika täydellinen päivä. Ei kaviaaria ja shampanjaa, ei porekylpyjä ja hierontaa, vaan ihan tavallinen arkipäivä. Siihen sisältyi normaaleita asioita, työtä ja huvia sopivassa suhteessa, mutta onnistuin nauttimaan joka hetkestä. 

Aamuni alkoi kuudelta. Heräsin suhteellisen pirteänä kellon soittoon. Kävin juomassa lasin vettä, otin tietokoneen sänkyyn ja aloin tehdä työoikeuden koulutehtävää. Ergonomian ja tehokkuuden kannalta olisi ehkä kannattanut siirtyä pöydän ääreen, mutta sänky houkutti, joten päätin jäädä sinne. Sain tehtyä tehtävän tehokkaasti ja hyvillä mielin. Laitoin vielä vähän suomalaista musiikkia hiljaa taustalle.

Yhdeksän aikaan olin saanut tehtävän valmiiksi ja siirryin keittiöön keittämään aamukahvia. Katsoin matkalla ulos ikkunasta ja ilma näytti kivalta. Aurinko paistoi ja keli vaikutti lämpimältä. Vaihdoinkin suunnitelmia, puin päälleni ja suuntasin juomaan aamukahvini rantaan. Tyyni meri, rauhallista ja auringon säteet lämmittivät vielä hyvin iholla. Mikäs siinä oli istuskellessa nauttien aamiaista ja kahvia.

Kävelin vielä pienen lenkin ihastellen kauniita merimaisemia ja aamun tunnelmaa. Vain eläkeläisiä käveli vastaan. Hymy hymystä välittyi myös monen vastaantulijan kasvoilta. Metsätiellä sain ihastella pientä sammakon poikasta. 

Tulin takaisin sisälle. Laitoin pyykkikoneen päälle, imurin käyntiin ja siivosin koko kodin. Siivoaminen on itsessään melko rentouttavaa, ainakin minulle, ja etenkin se aikaansaannos. Siistiys, puhtaus ja hyvä tuoksu tuovat minulle jonkinlaista mielenrauhaa. 

Jatkoin hieman kouluhommia ja tein myös vähän töitä. Lounas valmistui uunissa ja sain kaiken suunnittelemani kasaan. 

Iltapäivällä päätin salin sijaan suunnata vielä ulos, koska ilma oli mitä parhain. Puin lenkkarit jalkaan ja lähdin juoksemaan yhteensä 8 km lenkin. Tavoitteenani maksimikestävyystreeni. Senkin päätin vasta lenkin alkumetreillä. Välillä lenkki kulkee ja tänään se kulki erityisen hyvin, joten päätin ottaa siitä kaiken hyödyn irti.

Suihkun kautta, välipalaa nassuun ja lähdin luennolle. Luento oli mielenkiintoinen ja koin onnistumisen elämyksiä oppiessani taas jotain uutta ja hyödyllistä.

Miksi päivää voisi kuvailla melkein jopa täydelliseksi? Ihmisellä on aina päivässä tiettyjä velvollisuuksia, joita on hoidettava. Omalla asennoitumisella, aikataulutuksella ja keskittymällä siihen mitä on tekemässä, voi kaikesta saada astetta mukavampaa. Ja jos se ei kertakaikkiaan ole mahdollista, silloin kannattaa miettiä mitä olisi tehtävissä. Päivän oivallukset olivat: kuuntele itseäsi, älä jätä asioita roikkumaan, mieti miten haluat kunkin toimen suorittaa, ulkoile, liiku, anna itsellesi vaihtoehtoja ja käytä kaikkia aistejasi. Siinä ainakin aineksia omaan "täydelliseen" päivääni. Rohkaisen teitäkin toteuttamaan oman ihannepäivänne.

Löysin aiheeseen liittyen hyvän uutisen: http://yle.fi/uutiset/professori_downshiftaaja_onkin_menestyja/6276565

Nyt hyvillä mielin nukkumaan ja odottamaan mitä huominen tuo tullessaan! :)

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?