Suuntaa energiasi oikein!




Meillä jokaisella on käytössämme erilaisia voimavaroja tietynlainen yksilöllinen määrä. Voimavarat ovat ikäänkuin ympyrä, josta lohkomme aina tietyn osan käytettäviksi erilaisiin toimiin. Tietynlaiset valinnat ja keskittyminen oikeisiin asioihin, voi tuoda lisää voimaa ja energiaa käytettäväksi myös muiden lohkojen hyväksi. Taas jos kapeasti tuijottaa yhtä näkökulmaa, ei tunne olevansa aivan oikeassa paikassa, eikä oikeaan aikaan, vie se voimia myös muista osa-alueista.

Olen sitä mieltä, että negativisuus ja positiivisuus ovat pieniä lumipalloja. Kun keskittää huomionsa negatiivisiin asioihin, lumipallo ikään kuin lähtee pyörimään alas lumista rinnettä ja kasvaa mennessään. Aivan samanlainen efekti tapahtuu positiiviselle pallolle. Mutta se tuntuu välillä olevan hieman vaikeampi pallo pyörittää. Välillä sitä ei edes itse huomaa, kuinka keskittää huomiotansa.

Miten itse lähtisin jalostamaan positiivisuutta? Hmmm. En välttämättä ainakaan vain neuvoisi, että "ajattele posiivisesti" tai "älä ole noin negatiivinen". Ihminen pystyy siihen ehkä hetken. Mielestäni kaikkein kehittävinta oman itsen kannalta, on pysähtyä hetkeksi ja miettiä mistä väärällä jalalla nouseminen tai väsymys voi johtua. Usein vastaus tulee tässä kohtaa suoraan ihmisen omasta suusta. Jos itseltä kyselisi erilaisia asioita, selviäisi varmasti jotain itseäänkin yllättävää. Olenko tyytyväinen työhöni? Teenkö asioita joista pidän? Onko parisuhteeni sitä mitä se parhaimmillaan voi olla? Voisiko jokin näistä asioista olla vielä paremmin?

Muutos on aina ensin taistelua vastarintaa vastaan. Yhden ison muutoksen jälkeen ihminen ehkä hieman pienentää muustosvastarinnan kilpeään, koska luultavasti muutos mitä suuremmalla todennäköisyydellä on tuonut jollain aikavälillä jotain uutta ja hyvää. Elämä menee kuitenkin eteenpäin ja muutokset ja valinnat kuuluvat matkallemme. Teemme niitä pienessä ja suuressa mittakaavassa ihan joka päivä. Vastustan ajatusta siitä, että aika tappaisi kiinnostuksen. Se ei pidä mielestäni paikkaansa. Pitkä työura samassa paikassa tai 20 vuoden parisuhde ei ole mikään syy luopua niiden tason vaatimuksista. Jos olet oikeassa työssä, saat siitä palkan lisäksi paljon myös muuta ja olet valmis kehittymään ja kehittämään osaamistasi, voit nauttia siitä vielä vuosikymmenien päästä. Parisuhteenkaan laadun heikkenemistäkään ei pidä perustella lapsilla, pitkällä seurusteluajalla tai ajan puutteella. On helpompi selittää se itselle noilla asioilla. Ne kuitenkin luultavasti ovat täyttä aidan alittamista. Aikaa löytyy, jos haluaa. Se vain riippuu siitä, mihin sen aikansa haluaa käyttää.

Ei mielen tarvitse olla alakuloinen tai muiden ihmisten elämässä ei luultavasti ole mitään vikaa. Katso peiliin, kirjoita vaikka paperille, "mitä minä haluan", listaa kaikki mieleen juolahtavat asiat ja keskitä voimavarojasi niihin asioihin. Älä anna asioiden roikkua, tee ratkaisuja. Muuta elämäntapojasi. Vaihda työpaikkaa. Lähde vaeltamaan. Aloita uusi harrastus. Opiskele lisää. Tai ihan mitä vaan. Ne ovat sinun ajatuksia ja elämme kaikki omaa henkilökohtaista elämää, toki lähimmäisistä huolehtien. Uskalla kuitenkin unelmoida. Kun olet oikeassa paikassa, olet hyvä työntekijä, motivoinut opiskelija, hyvä vanhempi tai loisto puoliso. Varoituksen sana: tämän prosessin läpi käytyäsi, voit havahtua ihastelemassa kauniin väristä vaahteranlehteä, nauttia poikkeuksellisen paljon ihan vaan vaikka aamukahvista tai saada palautetta leveästä hymystä kasvoillasi. Älä pelästy...olet vain onnellinen ja osaat elää hetkessä! :) GO for IT!

Yes, you can do it!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?