Elämän pieniä iloja

Easy like sunday morning














Jos minun pitäisi kuvata persoonaani yhdellä sanalla, se olisi varmasti nautiskelija. Jos tunnet minut, niin varmasti voit yhtyä kuvaukseen. Sanalla voi olla monta merkitystä ja sen voi ymmärtää monella tavalla. Tässä tapauksessa nautiskelijalla tarkoitan kuitenkin sitä, että pyrin tekemään arkisista, tavallisistakin asioista kaikkia aisteja hiveleviä. Toisaalta olen ollut onnekas löytäessäni niitä asioita elämääni, joista nautin täysillä. Se ei ole tarkoittanut automaattisesti oikeita valintoja ja helppoja ratkaisuja, vaan nimenomaan monenlaisten kokemusten kautta alan pikkuhiljaa löytämään itseäni.

Uusiksi ovat menneet iäisyyden kestäneet ihmissuhteet, unelma-ammatti, koulutus ja leikkauspöydällä on tullut vietettyä aikaa suhteellisen paljon. Joka ikinen noista kokemuksista on arvokas ja vienyt aina ajan kanssa askeleen eteenpäin. En voi sanoa, että olisin sillä hetkellä voinut kuvitella mitään sellaista, kun minua kiidätettiin Meilahteen leikkauksen jälkikomplikaatiosta johtuneen kovan verenvuodon takia ja olimme viikko siitä eronneet ex-mieheni kanssa. Tai kun viime keväänä lääkäri ilmoitti, että olkapääsi leikataan kolmannen kerran, leikkaus on iso ja joudut jättämään unelma-ammattisi. Kun aikaa on kulunut, kaikelle on löynyt tarkoituksensa. Vaikka suhde oli kestänyt pienen iäisyyden, en voisi olla helpottuneempi. Mistä tiedät, jos et mistään muusta tiedä!? Tai vain puoli vuotta myöhemmin isosta leikkauksesta, kasassa oli jo yli 30 opintopistettä täysin uudella koulutusalalla. Näin se elämä vaan menee. Tästä voimaa sinulle, jos kamppailet muutoksen vastavirrassa.

Väitän, että onnellisuuden pohja lähtee juuri rohkeista valinnoista ja pienistä elämän iloista. Helpoin ratkaisu ei aina tuo sitä lopullista levollista onnen ja tyytyväisyyden olotilaa, vaan ihminen pyrkii tasapainottamaan sitä, kuka milläkin tavalla. Yksi tämän päivän haasteista on keskittyä juuri siihen, mitä sillä hetkellä teet. Se on kuitenkin tärkeää, ettei kaikki mene ainaiseksi suhailuksi ja suorittamiseksi. Itse olen viime aikoina pyrkinyt tekemään pienistäkin asioista astetta mukavampia. Kaunis aamupalakattaus ja huolella tehty monipuolinen aamiainen vaatii ehkä minuutin kaksi ylimääräistä aikaa, mutta aamu kaiken pohja, alkaa varmasti paremmalla mielellä. Toisaalta, kun teen töitä tai koulujuttuja, pyrin keskittymään niihin täysin. Saan tehtyä asiat tehokkaasti ja saan itsestäni enemmän irti. Iltaisin saatan laittaa saunan päälle ja tavallisen valaistuksen sijaan levitellä kylpyhuoneen täyteen kynttilöitä. Pieni vaiva, mutta rentouttaa vielä miljoona kertaa enemmän!

 Nautiskelkaa! :)


Halauksin,

ღ ღ ღ Maria ღ ღ ღ




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?