Tarkoitusta etsimässä

Olin tänään tuttuun lauantaiseen tapaani tanssitunnilla. Tunti on lattaripohjainen ja lauantaisin sen teemana on latin show, eli tuntiin on yhdistetty showtanssin elementtejä. Olen pitänyt tunnista, sillä sitä ei pidä kuka tahansa, vaan yksi varmasti oman alansa huipuista. Hän on luultavasti kotoisin jostain Etelä-Amerikasta. Tunnilla tanssitaan riemukkaasti hymyssä suin koko tunti ja hiki lentää. Upeaa tunnilla on kuitenkin se, että opettaja antaa koko ryhmälle aina aitoa ja rehellistä palautetta onnistumisesta. Se ei aina ole positiivista. Eikä kuulukaan olla. Hän korostaa, että on turha tehdä asioita "sinne päin", vaan jokaisella käden ja nilkan asennolla on oma merkityksensä. On tärkeää erottaa, missä asennossa oma lantio milloinkin on ja ymmärtää, miksi jokin liike tehdään juuri opetetulla tavalla. Hän korostaa aina keskittymistä ja huutaa: "Concentrate!". Hän on ihan oikeassa. Heti kun huomasin askeleideni menneen väärin, tajusin siinä sekunnin sadasosassa, että ajattelin jotakin muuta.

Mielestäni tämä pätee kaikessa elämässä. Miksi tehdä asioita vasemmalla kädellä, sinne päin, joten kuten? Uskon, että tekemällä sellaisia asioita, joista nauttii ja tekemällä ne keskittyen juuri siihen sillä hetkellä meneillään olevaan tilanteeseen, motivaatiokin on helpompi säilyttää. Jos menee aina jumppaan sillä mentaliteetillä, että paine tulee jostakin ulkopuolelta ja menee sinne tekemään vain jotain mitä käsketään, ei varmasti motivaatio säily kovin pitkään. Liikunnan ilo ja sen kokeminen on parhaimmillaan myös uuden oppimista. Ei pelkästään hyppimistä ilman että tiedetään, miksi niin tehdään. Olen aina itse lähtenyt siitä lähtökohdasta, että perustelen asiakkaille, miksi juuri tämä harjoitus on hyvä tehdä tähän kohtaan. Kaikelle tekemiselle on olemassa syy ja se on tärkeää tiedostaa.  Kehun, kun siihen on aihetta, mutta haluan myös, että asiat tehdään kunnolla ja oikein. Pidän itse myös ensiarvoisen tärkeänä, että lihaksia ja kehoa päästään käyttämään. Ei ainoastaan pumpata lihaksia kehon muokkaus mielessä, vaan käytetään niitä ja saadaan toiminnallisuuden kautta niistä tehoja irti. Esimerkiksi vahvat jalat eivät automaattisesti tarkoita sitä, että pystyy ponnistamaan korkealle, vaikka ainesta siihen olisikin. Se vaatii harjoittelua.

Ihan sama pätee kaikkeen muuhunkin. Uuden oppimiselle on aina tilaa, eikä se katso ikää. Lapsena se oli väistämätöntä ja voi sitä riemua, kun oppi esimerkiksi pyörällä ajamaan. Aikuisuudessa oppimista on mahdollista tapahtua ihan samalla tavalla. Varmasti on olemassa asioita, joista voit oppia lisää ja saada sitä kautta enemmän sisältöä, näkemystä ja onnistumisen elämyksiä elämään! Aikuisopiskelijana olen tämän huomannut joka päiväisessä elämässä. On upeaa oppia jotain uutta ja löytää itsestään ehkä uus-vanhoja tai kokonaan uusia puolia. Itse ajattelin nyt kovasti keskittyä tanssissa käyttämään kroppaani täysin oikein ja kesällä olisi tarkoitus opiskella hieman italiaa! :) Omalta mukavuusalueelta poistuminen tekee varmasti tällaiselle spinningohjaajalle ja kieliopintojen inhoajalle erittäin hyvää ;)


Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)


Maria


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?