Pirteyttä päiviin!

Pakkanen puree ja aurinko paistaa. Kunnon kerrospukeutumisella pärjää varmasti ja voi, kuinka ihanaa on ollut nauttia pari päivää tuosta upeasta valoilmiöstä taivaalla. Aurinko - sinua on kaivattu. Reissu lämpöseen taitaa jäädä tältä talvelta haaveeksi, joten sitä suuremmalla syyllä on hyvä kiinnittää huomiota jaksamiseen ja koko kehon hyvinvointiin muilla keinoilla. Ravitsemus tässä yhtenä tärkeimmistä huomion kohteista.

Kun meillä pakastaa, jossain muualla on lämmintä ja monet hedelmät, kuten appelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan. Edullisia,makeita ja pullollaan vitskuja. Hedelmien värit myöskin houkuttavat ja niitä on hyvä olla koko värikartan mitalla kotona aina saatavilla. Itse pidän jääkaapissa aina luonnonjugurttia ja laitan siihen sitten sekaan hedelmiä tai marjoja, mitä milloinkin. Tätä ihanaa välipalaa voi täydentää vaikka pähkinöillä tai leseillä, oman tarpeen ja maun mukaan.

Aikuiset ovat yleisesti ottaen melko kaikkiruokaisia. Lapsia on hyvä totuttaa pienestä pitäen kaikkiin makuihin. Jotkut kokevat tämän haasteelliseksi, etenkin kun kyse on kasviksista ja hedelmistä. Mielukuvitus ja oma viitseliäisyys toimii mielestäni tässä kohtaa suurena apuna. Siihen kannattaakin käyttää energiaa ja ajatusta, sillä väitän, että lapsuuden tottumuksilla on paljon merkitystä siihen, millä tavalla ihminen syö aikuisena.

Hedelmiä ja marjoja voi esimerkiksi soseuttaa ja tehdä värikkäitä "drinkkejä". Niitä voi pujotella coctailtikkuihin. Leikata eri muotoihin. Näissä vain mielikuvitus on rajana ja aivan varmasti lapsetkin innostuvat.
























Hyvää viikonloppua! :)

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?