Haaveita, toiveita, unelmia...























Oikein hyvää uutta vuotta 2013! :) Tyypillisesti tämä aika vuodesta on lupausten, tipattomuuden, herkuttomuuden ja kuntoilun kulta-aikaa. Salien pukutilat pursuavat ihmisiä ja suklaalaatikoita kannetaan kotoa työpaikan kahvipöytään. Hienoja juttuja, mutta voi kun ihmiset oppisivat ajattelemaan elämässä aina pidempiä aikavälejä, laajemmin ja isompia kokonaisuuksia. Jotain sellaista on kyllä viime vuosina ollut havaittavissa, hyvä niin. Saisivat nutriletit jäädä kaupan hyllyille!

Olen jutellut muutamien asiakkaiden ja tuttujen kanssa ja itsekin olen toteuttanut viime vuosina lupausten sijaan eräänlaista toivelistaa. Toiset kirjoittavat paperille unelmiaan, jotkut leikkaavat lehdistä ihania asioita ja liimaavat paperille, kun taas toiset pohtivat mielessään haaveita tulevalle vuodelle. Haaveet ja unelmat, isot ja pienet ovat elämässä mielestäni kantava voima. Lupaus on sananakin melko voimakas ja ehdoton, mutta haave, unelma tai toive antaa hieman liikkumavaraa ja on usein vielä enemmän vain itseä varten. Tällöin motivaatiokin sen saavuttamiseksi on usein kestävämmällä pohjalla.

Hienot asiat tulevat harvoin ilman minkäänlaisia ponnisteluja ja luopumista. Unelmiin kannattaa satsata ja niiden saavuttamiseen tarvitaan monesti myös rohkeutta. Helpoin tie se ei aina ole, mutta kuten sanontakin kuuluu, aina ei kannata mennä siitä mistä aita on matalin!

Konkreettiset toiveet, haveet ja unelmat voivat olla lähes mitä vain! Itse toivon vuodelta 2013 kehittymistä ammatillisessa mielessä, energian suuntaamista oikeisiin asioihin ja hienoja hetkiä rakkaimpieni kanssa. Haluan myös vaalia elämän pieniä iloja, tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin, ulkoilla päivittäin, lukea ja käydä paikoissa, joissa en ole vielä ikinä käynyt. Nämä ovat osittain myös sellaisia asioita, joiden olen huomannut viime vuosina tuoneen paljon lisää sisältöä elämääni.

Arki. Uusi viikko. Alkuvuosi. Kaikki mahdollisuudet edessä! Otetaan ne vastaan ilolla, lämmöllä, itseä kuunnelleen ja toisia kunnioittaen!

Mukavaa viikkoa! :)

Maria

Kommentit

  1. Hienoja ajatuksia sinulla Maria! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla! :) Kirjoittelen vain juttuja ja ajatuksia elävästä elämästä...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?