Kevättalven ihanuus

















Keväässä on mielestäni jotain ainutlaatuista. Juuri tämä vaihe on omalla tavallaan hieno, kun synkin talvi alkaa taittua ja aurinko tulee tilalle. Viikko viikolta sen voima alkaa lisääntyä. Nyt on juuri se hetki, kun yöpakkaset pitävät vielä huolen siitä, että vedet on jäässä ja hanki kantaa. Lähdin tänään aamulla lenkkeilemään tuohon läheiseen metsään, joka reunustaa rantaviivaa. Maisema niemen kärjessä oli upea. Aurinko yritti puskea itseään esiin pilvien välistä ja taivas oli täynnä harmaan ja sinisen eri sävyjä. Kaunista. Mietin, että miksi menisin sitä samaa tiettyä polkua kotiin asti, tietyssä ajassa ja tietyllä sykkeellä. Päätin lähteä jäätä pitkin kotiin. Jään päällä oleva hanki kantoi hyvin ja vaikka olin tavallisissa juoksulenkkareissa, pystyin hyvin kävelemään ilman, että jalat olisivat kastuneet. Maanantai aamupäivällä jäällä oli lisäkseni vain muutama hiihtäjä ja paljon pilkkijöitä. Tuli mieleeni, että jos olisin ottanut rahaa mukaani, olisin voinut käydä kysymässä lounastarpeita kalastajilta. Kävelessä täysin aavalla jäällä on helppo ihailla maisemia. Pitkällä horisontissa näkyy saaria, joillain saarilla mökkejä, mutta muutoin on aukeaa silmän kantamattomiin. Se tekee jollain tavalla rauhallisen mielen.

Juuri uutisoitiin Taloussanomissa, kuinka ihmiset ovat käärmeissään kuntosalien pukukoppien ahtaudesta ja täysistä ryhmäliikuntatunneista. Nyt suosittelen kyllä kaikille ulkoliikuntaa, on se muoto sitten mikä tahansa. Sillä on virkistysarvoa muutenkin, kuin kunnon kohotus mielessä. On ihana saada punaiset posket ja raitista ilmaa ja käpertyä sitten kotiin tulessa viltin alle, teemuki kädessä. Toisekseen, ulkoilu ei ole aikasdonnaista. Sitä voi tehdä aamulla. Silloin kuulet jo lintujen laulua ja saat päivälle virkeän startin. Itse olin taas eilen illalla myöhään juoksemassa koiran kanssa. Menimme tietoisesti metsään, jossa ei katuvalot valaise. Lumi maassa valaisi sen verran, että polun juuri ja juuri erotti ja sai ihastella upeaa kirkasta tähtitaivasta. Jos taas teet vuorotyötä tai päivän ohjelmasi muuten sallii, lähde ulkoilemaan päivällä. Aurinko on jo hellinyt monena päivänä ja olempa jo todistanut räystäiden valumistakin. Jos ei huvita yksin lähteä, nappaa vaikka naapuri mukaan! Monet viettävät jo päivän töissä sisätiloissa, joten miksi tunkea itsensä täynnä oleviin jumppiin ja ahtaisiin pukukoppeihin. Lohdutuksen sanat: ei se ruuhka taas kauaa kestä - ulkoile sillä välin ;)

Mukavaa viikkoa, punaisia poskia ja energiaa päiviin :)


Maria

Kommentit

  1. Hei Maria! Niin kovasti tykkään lukea blogiasi. Usein voin samaistua ajatuksiisi :) Niin kuin tässäkin kirjoituksessasi. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Voi, kiva kuulla :) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?