Tekemällä oppii



Älkää huolestuko, en aio vatvoa hevosen syömistä, ruotia abien huonoa kohtelua St. Peterlinella tai ihmetellä, mikä johti unelmaparin Jennin ja Kimin eroon.Voit huokaista hetkeksi ja vaikka nostaa jalat ylös. Luvassa sitä "ihan turhaa" höpöttelyä pienistä arjen iloista! :)

Viikonloppu sujahti nopeasti. Sain ilokseni rakkaan kummityttöni ja hänen siskonsa kylään. Hiihtolomalaisten kanssa puuhasteltiin kaikenlaista. Päivällä käytiin pulkkamäessä, isossa sellaisessa. Hauskaa oli! Todella hyvää kuntoliikuntaa, kun juoksee mäet ylös. Ulkoilun jälkeen leivoimme macarons leivoksia. Lapsukaiset tykkäävät sävytellä massoja. Ja näytti maistuvan myös valmiit tuotoksetkin. Mielestäni on tärkeää, että antaa lasten tehdä itse mahdollisimman paljon. Kun on välineet kunnossa ja selkeät ohjeet, niin hyvinhän kaikki sujuu. Sehän on selvää, että jos lapsi huomaa, että saa vastuuta ja että työn tekemisellä on merkitystä lopputuloksen kannalta, niin kyllä se motivoi ja innostaa aivan eri tavalla, kuin suorittaa vaan jotain yksinkertaisempaa sekoitus tai vatkaamisvaihetta. Tekemällä ja ainoastaan tekemällä oppii. Olen itse saanut arvokasta opastusta lapsena ja saanut kokeilla keittiössä pienestä pitäen ja siksi innostunut. Tytöt kertoivat, että olivat leiponeet ystävilleen ystävänpäivälahjoiksi keksejä. Kuinka hienoa! Ei ollenkaan huono asia, että lapset ja nuoret kiinnostuvat itse tekemisestä nyky-yhteiskunnassa, kun uusavuttomuus on se toinen ääripää.

Oli ilo huomata, kuinka tytötkin nauttivat ihan tavallisista asioista. Välillä sitä saa itseäänkin muistutella, kuinka ne perusasiat ovat niitä tärkeimpiä. Säännölliset ja terveelliset ruokailut, tarpeeksi unta,yhdessä tekemistä, liikkumista ja ulkoilua. Siinä meidän päivä tiivistettynä. Jos tämän muistaisi toteuttaa joka päivä, sillä päästäisiin jo pitkälle. No kyllähän kaikki sen tietävät, että kiireisen arjen keskelle se on helpommin sanottu kuin tehty. Älä kuitenkaan tuudittaudu siihen ajatukseen, ettei mitään ole tehtävissä. Varmasti on! Mieti kaikkia noita osa-alueita. Millaisia konkreettisia asioita voisi tehdä syömisen säännöllistämiseksi tai ravinnon monipuolistamiseksi? Pitäisikö unirytmiä yrittää kääntää kevään tullen toisenlaiseksi? Voisiko yhdessä tekemisen ja liikunnan vaikka yhdistää? No niin, varmasti jotain ajatuksia heräsi. Näissä asioissa pienet teot ovat isoja kokonaisuuden kannalta!

Nyt kuulemma pahin influenssa kausi alkamassa, joten käsien pesua ja vastustuskyvyn maksimointia. Ohessa eräs tehoshotti flunssan ehkäisemiseksi - kokeile!

Lämpöisiä ajatuksia, tekemisen riemua ja terveyttä viikkoosi! :)


Macarons

Flunssan karkoitusshotti: appelsiini, kourallinen mustikkaa,mustaherukkaa ja karpaloa,hunajaa ja raastettua inkivääriä. Sekoitetaan sauvasekottimella.


Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?