Luonnollisesti


Viime vuosina olen löytänyt itsestäni entistä herkemmän puolen. Monenlaisten kokemusten, ajatusten, menetysten ja toisaalta uusien asioiden löytämisen kautta näkemykseni ja ajatteluni on laajentunut hurjasti. Ennen katsoin asioita kuin vaaleanpunaiset lasit silmillä ja lisäksi kaukoputken läpi. Elämä oli hyvin tarkkoja suunnitelmia, suorittamista, kapea katseista ja sitä piti kynsin ja hampain kiinni siitä mitä oli. Nykyään yritän miettiä syitä omalle ja muiden käytökselle, oppia seurauksista ja kuunnella enemmän itseäni. Ei sitä pintaa, vaan sisintä. Kun oikein pysähtyy, tietää kyllä mitä haluaa. Kun oikein tahtoo, uskaltaa. Kun ei odota liikaa, saavuttaa. Sisimpänsä lukeminen vaatii kuitenkin pysähtymistä ja aktiivista ajatusten työstamistä. Välillä on hyvä kirjoittaa vaikka ajatuksiaan paperille. Tuoda ne esille. Tunnustaa itselleen. Sen jälkeen voi sitten päättää, laittaako paperin pöytälaatikkoon vai polttaako. Sillä ei ole väliä, pääasia, että ne on tuotu esille.

Olen iän myötä alkanut arvostamaan myös paljon enemmän luonnollisuutta. Kaikella tavalla. Pakko kertoa, että vuosia vuosia kuntosalimaailmassa työskennelleenä se vastapuoli on tullut aika laajalti nähtyä. Ulospäin se kaikki saattaa näyttää hienolta ja upealta, mutta kuinka paljon se maailma pitääkään sisällään henkisesti huonosti voivia ihmisiä. Osa kyllä viilaa ulkokuortansa aina vaan fiinimpään kuntoon ja juoksee laittamaan välillä salitreenin jälkeen hieman lisää botoxia viereiselle klinikalle. Niin paljon perustuu ulkoiseen olemukseen. En missään nimessä kritisoi itsestään huolehtimista ja hyvältä näyttämistä. Tiedätte varmasti, mitä tarkoitan. Olen vain jokseenkin kyllästynyt siihen teennäisyyteen, mitä tuossa maailmassa on paljon. On muovia ja silikonia, velaksi ostettuja ulkoisen habituksen pönkittäjiä, solkkukortin viilausta, keinotekoisista aineista valmistettuja palautusjuomia jne. Tekemällä tehtyä. Olin unelma-ammatissani. En vain koskaan kokenut tuota ympäröivää maailmaa omakseni. No, ei se minua koskaan häirinnyt, enkä sitä sen koommin miettinyt. Nyt vasta, kun olen nähnyt jonkilaista muutakin elämää, tavannut uusia ihmisia ja päässyt olemaan täysin toisenlaisessa ympäristössä, olen tajunnut sen kammottavuuden. Kun aina on tehtävä jotain parempaa ja hienompaa - mikään tavallinen ei loppupeleissä enää riitä.

Itsensä arvostaminen lähtee sisimmästä, elämän arvostaminen pienistä jokapäiväisistä asioista ja muiden arvostaminen oman näkökentän laajentamisesta.

Äsken iltalenkillä mietin, miten ihanaa on aistia luonnosta erilaisia asioita. Tuntea kasvoilla kosteus, ihastella valkoista hankea ja kuunnella hiljaisuutta. Ei niitä huomaa, ellei unohda kaikkea muuta ja keskity siihen hetkeen.

Huomenna on sunnuntai. Yksi parhammista päivistä. Leppoisaa oloa ja eloa! Ensi viikoksi luvassa lämpöä ja auringon säteitä. Kevät tulee! :) Nautitaan jokaisesta hetkestä.


Vaihdoin kotiin hieman keväisempää ilmettä, vaikka ulkona vielä kovin talvista onkin!



Maria

Kommentit

  1. Ihanaa roosaa :) Nätin näköistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo, tuo sävy on oikeasti ehkä enemmän lohen punaista, mutta näyttää kuvassa hieman erilaiselta. Uskomattoman paljon saa pelkillä tekstiileillä vaihdettua tunnelmaa keväisemmäksi :) Nyt jo kaipaakin jotain raikasta ja keveämpää talven jälkeen! Mukavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
  3. Lohen punainen taitaa olla just tän kevään must-juttu :) Iittalalta on ainakin tullut lohenpunainen aalto-vaasi, jota itse himoitsen. Täällä on ihan sama juttu, että nyt kun aurinko on alkanut paistelemaan on heti kevättä rinnassa, tekee mieli laittaa kotiin pirteitä juttuja ja itsellä ainakin multasormet jo syyhyää. Mukavaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Hei vielä! Ajattelin kysäistä sinulta, että olisiko sinulla jotain hyviä vinkkejä, personal trainer kun olet, painonpudotukseen -ja hallintaan. Muutama kilo olisi tarkoitus pudottaa tässä kevään aikana, joita on päässyt kertymään (herkkusuu kun olen ;) Liikuntaa olen harrastanut melko säännöllisesti, mutta siihenkin liittyen vinkit olisi tarpeen.

    Olisi mukava jos kirjoittaisit vaikka isommankin jutun tähän aiheeseen liittyen. Itse ainakin olisin kiinnostunut aiheesta kovasti :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos juttuideasta. Onkin ollut tarkoitus tehdä joku terveyteen liittyvä juttu lähiaikoina ja tuo aihe sopii mainiosti ja on varmaan tervetullut monelle juuri tähän aikaan vuodesta, kesään kun on vielä sopivasti aikaa. ;) Kyllä tässä itse kullekin tekee pieni skarppaus hyvää ;) Siispä teen isommankin jutun tästä ihan näinä päivinä, kun saan muutamat isommat paperihommat pois alta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?