Maalaismaisemaa ja mansikkaa

Terveisiä maalta!

Ajelin alkuviikosta muutamaksi päiväksi rauhoittaviin maalaismaisemiin. Ensi viikolla alkaa tiukat kesäopinnot, joten otin tähän väliin hetken hengähdystauon ja tein jotain aivan muuta, mitä normaaliarki pitää sisällään. On upeaa huomata, kuinka päivä päivältä luonto muuttuu. Ensin oli valkovuokot, sitten kaunisti kielot ja tuomen kukat ja nyt sireenit alkavat vähitellen saamaan täyden kukoistuksen ylleen. Aivan ihana oli myös ajella ja katsella ikkunasta peltomaisemaa, sekä niin kauniin sävyisiä koivuja. Itselläni ei edes ole mitään ihmeempää matkakuumetta mihinkään, sillä nautin Suomen kesästä niin paljon. Ja täälläkin on koluttavana vielä monen monta paikkaa ja nähtävyttä. Ei muuta kun kartta käteen ja kesäreissua suunnittelemaan.

Jo muutaman päivän pyrähdys virkistää kummasti, etenkin kun vaihtaa hetkeksi maisemaa ja puuhailee jotakin tavanomaisesta poikkeavaa. Nautiskelin pehmeistä puusaunan löylyistä, aidolla tulella valmistetusta grilliruoasta,aamukahvista joen rannalla,traktorilla ajelusta ja kuusen taimien istuttamisesta. Sain myös maistaa mielettömän hyvää nokkospiirakkaa ja raparperikiisseliä. Lupaan laittaa tänne omat versioni noista kauden herkuista. Kerrassan voimaannuttavaa! Tässä tunnelmia:






















Kun tulin kotiin kurkkasin pakkaseen. Siellä on vielä paljon viime vuoden mansikoita, vaikka olenkin niitä paljon käyttänyt. Pari 5kg laatikollista niitä tosin laitoinkin. Ne on saatava nyt käyttöön, sillä pian on sama homma edessä tänä vuonna. Niinpä survoin hieman puolijäisiä mansikoita, vatkasin muutaman valkuaisen vaahdoksi ja lisäsin hieman tomusokeria. Laitoin seoksen astiassa pakkaseen ja sekoittelin välillä muutaman kerran. Tästä syntyi aivan ihanaa ja terveellistäkin sorbetittia. Kokeile ihmeessä, jos sinullakin on vielä mansikoita pakkasessa. :)





















Tässä vielä muistutus aineksista. Maalailin tarpeettoman kehyksen lasin liitutaulumaalilla ja nyt siihen on kiva raapustaa vaikka päivän menu.























Iloa ja aurinkoa sinulle loppuviikkoon! :)


Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?