Seuraava leveli on just sua varten

Että voi ihminen olla fiiliksissä tästä kesästä. Puhun jo kesästä, sillä ilokseni olin tänään ensimmäistä kertaa lenkillä t-paidassa. Viime päivinä on saanut nauttia auringosta ja lämmöstä mielin määrin. Aamulenkit ovat taas astuneet aikatauluun ja onkin ollut mahtavaa olla aitiopaikalla seuraamassa, kun linnut konsertoivat ja tekevät merenrannassa aamupesujaan ja toisaalta valkovuokot heräilevät niityn laidalla kostean yön jälkeen. Jokaiselle aistille jotakin. Väitän, että kaikki tämä ei tuntusi niin ihanalta, jollei olisi ainutlaatuinen tilaisuus nauttia neljästä vuodenajasta.

Tässä hieman viime päivien tunnelmaa ulkosalta lenkin varrelta:




























































 Uskon kovasti, että kaikilla (korostan ihan kaikilla), on mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti omaan elämäänsä, olivatpa lähtökohdat millaisia tahansa. Niin moneen asiaan on voi vaikuttaa itse ja asenne elämään kuitenkin loppupeleissä ratkaisee sen, onko koskaan tyytyväinen ja onnellinen. Onnellisuus ei tarkoita sitä, että kaikki olisi aina mennyt kivuttomasti ja tasaista tietä. Päin vastoin. Vertaisin mielen kuntoa fyysisen kunnon kehitykseen. Ihan samalla tavalla välillä joudutaan käymään epämukavuusalueella. Tarpeeksi ja oikeanlaista "ravintoa" ja "lepoa", niin kehitys on myötäsuuntaista. Ravintona voisi olla jokin mielekäs tekeminen, liikunta,oikeanlaiset kannustavat ihmissuhteet ja oma asenne. Lepo voisi taas tarkoittaa pysähtymistä ja asioiden kohtaamista, toisaalta myös sellaista aikaa, kun ei tarvitse ajatella mitään.

Onnellisuuden taustalla ei liene maine, menestys, kultaharkot ja kunnia, vaan erityisesti se, että on sinut itsensä kanssa. On ihmisiä, joilla ulkoisesti näyttää olevan mainetta ja mammonaa, mutta ovat aivan hukassa oman itsensä kanssa. Se näkyy itsensä arvostamisen puutteena, huonona itseluottamuksena ja toisaalta sairaalloisella ulkoisen habituksen pönkittämisellä. Hyvä ja tyyni olotila luo pohjan onnellisuudelle ja kaikki muu sen päälle vain täydentää koko pakettia. Kun perusta on vankka, ei mikään sitä kaada. Niinkuin monessa muussakin asiassa, tässäkin pätee mielestäni yksi tärkeimmistä säännöistä elämässä: pidä se simppelinä!

Mietteitä onnellisuudesta:

Älä turhaan kanna vanhoja kaunoja mukanasi. Ne tukahduttavat ja vievät tilaa positiivisilta asioilta. Mieti kussakin tilanteessa, mitä voisit tehdä lieventääksesi negatiivista ajattelua.

Kohtele toisia hyvin. Arvostaminen ja kohteliaisuus lisäävät hyvää mieltä, mutta myös antavat mahdollisuuden paremmille ihmissuhteille.

Kohtaa ongelmat ja yritä ratkaista ne ikäänkuin haasteina. Jos voit tehdä asialle jotain tänään, tee.

Ei ole olemassa parasta elämää. On olemassa oma elämä ja siitä voi tehdä parhaan mahdollisen. Kiitollisuus tuo onnellisuutta - se on fakta!

Unelmat ovat tärkeitä. Joku viisas on joskus muinoin sanonut, että elämässä tarvitsee olla kolme asiaa: On jotain mitä tehdä, on jotain mistä unelmoida ja on jotain mitä rakastaa. Paremmin ei voisi sanoa!

Vältä ja tunnista tekosyyt. Kaikkeen löytyy tekosyitä, jos vain niin haluaa. On tärkeää myöntää edes itselleen, mistä on todella kyse. Rehellisyys kunniaan!

Hyvin tyypillistä on, että ihmiset haikailevat menneitä ja murehtivat tulevaa. Kumpaakaan ei ole tällä hetkellä. Muistot kulkevat mukana aina ja niitä tulee vaalia, mutta niissä ei voi elää. Keskity siihen, mitä kullakin hetkellä olet tekemässä.

Älä tuijota liikaa siihen, mitä muut tekevät. Vertailu, kateus ja katkeruus vain syövät omaa energiaa.

Puhu totta. Valehtelu rasittaa mieltä. Ole rehellinen itsellesi ja muille.

Nuku hyvin. Välillä helpommin sanottu kuin tehty, mutta tutkitusti säännöllisen unirytmin omaavat ovat onnellisempia. Yritä ainakin herätä aina samaan aikaan. Keho tykkää rutiineista.

Katso mitä syöt. Ravinnolla voidaan vaikuttaa niin moneen asiaan, niin myös onnellisuuteen ja siihen vaikuttavin tekijöihin.

Liikunta lisää onnen tunnetta niin lyhyellä, kuin pitkälläkin aikavälillä.

Varmasti paljon itsestään selvyyksiä. Silti kaikilla meistä on jossakin kohtaa parantamisen varaa. Toisissa saatoit ajatella, että voit laittaa "rastin ruutuun". Joka tapauksessa mieti ja hae yhtymäkohtia omaan elämääsi.

Iloisia ajatuksia ja kauniita unia sinulle :)

Kuuntele vielä loistava kappale, hienolla sanoituksella Jukka Pojalta:

http://www.youtube.com/watch?v=A4WvxFhxKOg

Maria



Kommentit

  1. Iloisia ja kauniita ajatuksia myös sulle Maria :) Hienoja mietteitä onnellisuudesta. Monta sellaista kohtaa mitkä omassa elämässä eivät, ainakaan vielä, ole ihan kohdallaan. Mutta eteenpäin mennään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä onkin niin hienoa kaikessa siinä epätäydellisyydessään :) <3 Mukavaa tulevaa viikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?