Motivaatio ja omat vahvuudet




Tätä kirjoitusta kirjoittaessani minun pitäisi lukea pääsykokeisiin. Aion lukea itselleni toisenkin ammatin ja pääsykokeisiin on aikaa enää muutama päivä. Kummasti pölyä näyttää olevan sohvapöydällä, kaverille pitäisi soittaa kuulumisia ja vatsalihaksia voisi vielä vähän treenata. Mikä siinä on, kun hetkellisesti pitäisi keskittää ajatukset lukemiseen, kaikki muu tuntuu niin paljon houkuttelevammalta. Jos joku lupaisi minulle vaikka uuden auton siitä hyvästä että luen, asenteeni muuttuisi täysin.


 Hieman samaa ongelmaa taisi olla tänään Suomen Leijonilla. Maailman mestareina lähtivät hakemaan pronssia. Olivatko he tarpeeksi nälkäisiä taistelemaan pronssisen mitalin kaulaansa? Niinkin tavalliset asiat kuten nälkä ja jano, saavat meidät toimimaan. Pienessä nälässä oleminen ei saa meitä vielä seisomaan päällämme, mutta kova jano saa ihmisen tekemään kaikkensa löytääkseen vettä. Sama pätee elämässä monen muun asian kohdalla. Jos todella haluamme jotain, teemme kaikkemme saavuttaaksemme sen. 

Yhteisten perustarpeiden lisäksi ihmisillä on eri kiinnostuksen kohteet ja sitä kautta erilainen motivaatio toteuttaa eri asioita. Se, että tunnistaa omat vahvuudet ja pääsee tuomaan itsestään parhaat puolet esiin, on itseluottamuksen perusta. Jos toteuttaa elämässä vain vähän kiinnostavia asioita, eivät ne saa ketään yrittämään täysillä. Tulos on silloin keskinkertainen. Kun taas suuntaat energiasi itseäsi inspiroiviin ja kiinnostaviin asioihin ja tunnistat omat vahvuutesi, motivaatio on huipussaan ja koet onnistumisen elämyksiä.

Ulkoiset tekijät voivat kuitenkin motivoida meitä ilman, että edes kerkeämme tajuta asiaa. Asiakkaita ohjatessani ja valmentaessani käytän usein vertauskuvia. Jos pistäisin sinut juoksemaan 100m ja sanoisin että: "juokse täysillä!", aika olisi luultavasti ihan hyvä. Jos pistäisin sinut juoksemaan samaisen 100m ja vaikka hieman jo väsyneenä, mutta pistäisin leijonan perääsi, juoksisitkohan oman ennätyksesi?! Sama kroppa, sama mieli, motivaatiota vaan hiukkasen enemmän!

Ohessa loistava linkki omien vahvuuksien ja persoonallisuuden tunnistamiseen! Antoisaa ja energistä viikkoa kaikille! 

http://www.namaste.fi/enneagrammi/enneagrammi-testi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?