Valintojen maailma

Tänään aamukahvia ja smoothieta juodessani, istuin sohvalla ja elin hetkessä. En ollut vielä varma päivän suunnitelmista, vaan kaikessa rauhassa mietin missä järjestyksessä aikoisin päivän tekemiset suorittaa. Ainoa aikataulua ohjaileva asia oli 14:30 alkava Suomen jääkiekko-ottelu. Kotihommia oli sitä ennen tehtävä, mutta toisaalta ilma houkutteli ulkoilemaan.

 Yritin juoda kahviani hitaasti, jotta voisin vielä hetken kuunnella lempimusiikkiani ja nauttia parvekkeelta tulevasta pienestä tuulenvireestä. Jostain syystä minulla oli sellainen käsitys, että kun kahvi loppuisi mukista, olisi pompattava ylös ja samantien puuhastelemaan täydellä teholla. Olinhan istunut heräämisen jälkeen sohvalla jo 10 min.!

Tajusin tekeväni koko ajan valintoja. Valitsin, milloin nousen sängystä. Valitsin, mitä syön aamiaiseksi. Valitsin musiikin, mitä kuuntelen. Ja lopulta päätin, kuinka loppupäiväni käytän. Elämä on täynnä pieniä ja isoja valintoja. Välillä valintoihin vaikuttaa ulkopuoliset seikat, välillä osaamme tehdä ne omaa sydäntä kuunnellen.

Tänään omalla kohdallani pienet valinnat onnistuivat ja nautin päivästä täysillä. Kaikelle löytyi oma aikansa ja sain paljon aikaiseksi, mutta päivään mahtui myös aikaa jolloin vain nautiskelin merituulesta ja auringosta ilman huolen häivää. Päivän liikunta-annos hoitui kävelemällä porukoille ja takaisin yhteensä 12 km :)

Nyt illalla tuijotin olohuoneessa koristeena olevaa peikonpähkinä- oksaa, joka sai omaksikin yllätykseksi miettimään asioita näinkin syvällisesti. Käyrä oksa monine pikku haaroinen ja eri vahvusine oksineen. Kuvaa hyvin elämää, valintojen maailmaa. Ottaakko, vaiko eikö. Mennäkkö vaiko eikö. Alkaako vaiko eikö. Siinäpä kysymyksiä...ja vaikeinta kun on se, että aina ei ole oikeaa tai väärää. On vain sinulle hyvä ja sinulle huono. Valitse sinulle hyvä :) So simple!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?