Ylös,ulos ja ulkoilemaan!























Kevät ja kesä ovat tyypillisesti sitä aikaa, kun ulkoilma alkaa houkuttamaan lenkkipoluille ja luontoon. Toiset kaivavat pyörän talviteloilta, toiset täyttävät piknikkorin eväillä, jotkut nauttivat luonnosta ihan sellaisenaan. Kesän tulon huomaa luonnon heräämisenä, mutta myös ihmisten kasvoilta. Sää yhdistää meitä joka tilanteessa. Kun marraskuussa tulee räntää märkinä rätteinä päin näköä, ihmiset kulkevat huppu päässä ja kulmat kurtussa ja päivittelevät asiaa toisilleen. Nyt kesän tullen taas huomaa ihmisissä huomattavasti enemmän hymyä ja energisyyttä. Ihan luonnollista ja valon ja lämmön vaikutus ulottuu elimistömme hormonitoimintaan asti. 

Tänään pitkällä aamulenkillä merenrannassa kiinnitin huomiota siihen, kuinka muutamassa päivässä luonto on mennyt taas kesäisempään suuntaan. Tuomet kukkivat parhaimmillaan ja tuoksuvat huumavan voimakkaasti, koivu on jo täydessä lehdessä ja mustikoissa on paljon raakileita. Mikä sen ihanampaa, kuin lenkkeillä ja nauttia kaikesta tästä liikkuen raittiissa ilmassa. Monilla on semmoinen käsitys, että ulkoilu on pelkkää mielen virkistystä, mutta se ei pidä mielestäni paikkaansa. Toki ulkoilulla ja luonnolla on todella tärkeä vaikutus myös ihmisen psyykkiseen olotilaan ja terveyteen, mutta sen lisäksi lenkillä on mahdollista suorittaa vaikka tiukkakin treeni. Se vaatii vaan hiukan mielikuvitusta. 

Itse tykkään tehdä monesti joku juoksu/kävely tai sauvalenkin ohessa hieman intervalleja tai sopivan suoran koittaessa esimerkiksi askelkyykkyhyppyjä. Punnertaa voi vaikka rantakalliolla, samoin tehdä muutamia vatsoja. Silloin treenistä saadaankin jo todella monipuolinen ja hyödyllinen sekä fyysiselle, että psykkiselle hyvinvoinnille.

Tässä esimerkkiohjelma luontotreeniin:
- Reipasta kävelyä lämmittelyyn n. 20 min. 
- Hölkkää 30 min. 
- Askelkyykkyhyppyjä (askelkyykky+ ponnistus suoraan seuraavaan etenpäin) 3x20 (palauttava hölkkä takaisin päin sarjan päätteeksi)
- Istumaannousuja 3x20 ja vuorotellen etunojapunnerruksia 3x10-20
- Kävelyä 10  min.palautellen

Luontoliikunnassa rentous ja hyvä olo on kaiken A ja O. Tee askelkyykyt silloin, kun sopiva suora löytyy ja kauniiseen maisemaan on kiva pysähtyä vaikka hetkeksi venyttelemään jos sille tuntuu. 

Kaikkien muiden huomioiden lisäksi kokeilin merivettä. Se oli jo selkeästi lämpimämpää, kuin muutama viikko sitten. Monesti kesällä saatan lenkin päätteeksi pulahtaa uimaan, mutta tänään en vielä uskaltautunut ;) Nautitaan nyt kun luonto on parhaimmillaan. Sisällä voi liikkua vuoden ympäri, mutta nyt eletään vuoden valoisinta aikaa. Tee aamulla virkistävä aamureippailu tai rentoudu iltalenkillä valoisuudesta ja tuomen tuoksusta nauttien!

Tässä tunnelman palasia tämän päivän aamulenkiltä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?