Juhlan aika!



Tänään on suuri päivä monelle valmistuneelle. Vieraaksi on aina mukava mennä erilaisiin juhliin, mutta kokemuksesta tiedän millainen homma juhlien järjestämisessä on. Suunnittelu,kaupassa käynnit, tarjoilujen valmistaminen ja kattaukset vievät aikaa, mutta tyytyväiset vieraat ja oma kädenjälki palkitsee onnistuneiden juhlien muodossa. 

Kesä on kokonaisuudessaan suosittua juhla-aikaa. Tarjottavia on laidasta ja nykyään myös teema-kutsut ja maailman eri keittiöiden ruoat ovat muodissa. Kuitenkin perinteiset juhlatarjottavat pitävät pintansa vuosi vuodelta. Takuuvarma menekki on kestosuosikilla, voileipäkakulla. Tässä muutamia tekemiäni versioita. Teen kaiken aina "omasta päästä" joten ohjeet ovat hyvin suurpiirteisiä ja niitä voi varioida helposti oman maun ja tarpeen mukaan.

Kinkkuvoileipäkakku 20 hlö
Ainekset:

- 2 pkt ruisvuokaleipää ja 2pkt paahtoleipää (esim. ruis- tai moniviljapaahto)
- lihalientä 2 dl
- 2 prk ranskankermaa
-  3 prk tuorejuustoa  (maustettua esim. aurinkokuivattutomaatti tai maustamatonta)
-  1 dl majoneesia
- 3 pkt palvikinkkua (2 täytteeseen, 1 koristeiksi)
-  3 kpl suolakurkkua
- 2 tomaattia
- kirsikkatomaatteja
- kurkkua
- friseesalaattia
- persiljaa
- suolaa
- pippuria
- loraus viinietikkaa

Valmistus:

Valmista täyte. Leikkaa kinkku, suolakurkku ja tomaatti pienen pieniksi kuutioksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma,majoneesi,viinietikka ja mausteet. Leikkaa leipäviipaleiden reunat pois joka puolelta (reunat voi paahtaa uunissa,murustaa ja käyttää korppujauhona) :) . Kokoa ensimmäinen kerros leipiä vadille tiiviisti aina vuorotellen tumma-vaalea n. 3x4 viipaletta. Kostuta leivät lihaliemellä. Lisää ohut kerros täytettä. Tee kerroksia niin paljon, kun koet tarpeelliseksi ja tarpeet riittävät. Kun kakku on kasassa levitä päälle kuorrutukseksi ohuelti tuorejuusto- ranskankerma seosta ja koristele haluammallasi tavalla. Voileipäkakku on todella hyvää ja maistuu monille, mutta varaa aikaa riittävästi sen tekemiseen. Pari tuntia menee heittämällä :)

Kalavoileipäkakku n. 8 hlö
Ainekset:
- 1 pkt vaaleaa paahtoleipää ja 1 pkt moniviljapaahtoleipää
- Kasvislientä

Täytteeseen: 300g Kylmäsavulohta silputtuna, sitruunan mehua 1rkl, 1 pkt tuorejuustoa, tilliä silputtuna, ruohosipulia silputtuna, majoneesia ,suolaa ja pippuria

Päälle: 1pkt tuorejuustoa ja ranskankermaa sekoitettuna
 Koristelut: 100g kylmäsavulohta ja 150g katkarapuja, tilliä

Kootaan samalla tavalla kuin kinkkukakku mutta pienemmäksi esim. 2x2 palaa.

Tässä lisää koristelu- ja täytemalleja:


Herkullista viikonloppua kaikille ja onnistuneita juhlia sateisesta säästä huolimatta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?