Love and be loved!



Olen tässä kesälaitumilla miettinyt kaikenlaista, kun kerrankin on ollut aikaa pysähtyä ja miettiä elämää ainaisen suorittamisen ja päämärättömän huseeraamisen keskellä. Tunnen itseni aika onnelliseksi ja toisaalta myös onnekkaaksi. No miksi? No monestakin syystä. Kaikki elämässäni tärkeät asiat ovat kunnossa; terveys, perhe, ystävät, koti jne. Se ei tarkoita, että asiat olisivat jollain tavalla täydellisesti, enkä tiedä onko sellaista olemassakaan, mutta tärkeintä lienee se, että osaa arvostaa sitä mitä on, eikä huolehdi, murehdi tai valita turhista!

Julkaisin tässä eräänä päivänä Facebookissa kuvan, jossa luki: There is only one happiness in life...love and be loved! Siinä kiteytyy mielestäni pitkälti onnellisuuden perusta. Ja käsitän, että tällä rakkaudella ei tarkoiteta vain sitä niin sanottua romanttista rakkautta, vaan rakkautta itseen, vanhempiin, lapsiin, muihin läheisiin, ystäviin jne. Onko sen hienompaa tunnetta, kun saa rakastaa ja tuntea rakkautta lähimmaisiltään. Se tunne, kun puhun äidin kanssa joka päivä puhelimessa. Se tunne, kun halaan rakasta kummityttöäni. Se tunne, kun juttelen hyvän ystäväni kanssa, joka kuuntelee murheeni ja on tukenani hyvinä ja huonoina hetkinä. Se tunne, kun vanhempieni koira painaa pään syliini. Ja tähän päälle vielä se romanttisen rakkauden tuoma tunne. Näitä en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Jos rakkaus puuttuu, sitä etsitään. Hyvää oloa ja onnelisuutta voidaan etsiä materiasta, mutta ennemmin tai myöhemmin kaikki puuttuvat välineet ja härvelit löytyy. Jos rakkaus puuttuu, etsintä jatkuu. Joko tietoisesti tai tiedostamatta. Varmasti kukaan ei voi väittää, etteikö haluaisi tuntea rakkautta. Kaikki kaipaa lempee, niinhän sitä laulussa sanotaan ja tottahan se on! On se rakkauden kohde sitten mikä tahansa :)

Juhannus on tulossa ja se on tyypillisesti monella tapaa rakkauden aikaa. Näyttäkää se niille ihmisille, kenen kanssa haluatte elämää jakaa. Oikein rentouttavaa, koivun tuoksuista,aurinkoista ja rakkauden täyteistä keskikesän juhlaa! :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?