American bakery










Haluan jakaa teille suosikki reseptini perinteisistä amerikkalaisista herkuista. Cup Cakesit ovat kauniita ja herkullisia kahvipöydän tarjottavia. Mutakakku on maukas ja suklaan ystävien ehdoton viettelijä jälkiruoaksi kermavaahdon kera. Cookiesit ovat taas keksipurkin kuninkaita. Kokeile yhdessä tai erikseen. Makean nälkä lähtee vaikka jo ihan pienestä palasta ;)

Cup Cakes

n. 10 kpl

3,5 rkl pehmeää margariinia
115g tummaa raakasokeria
2 isoa munaa
115g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
1,25 dl smetanaa

Vatka margariini, sokeri, munat, jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele smetana joukkoon. Lusikoi taikina paperivuokiin noin puolilleen. Paista 180 asteisessa uunissa 20 min.

Suklaakuorrute:

125g maitosuklaata
2rkl sokeria
1,5 dl smetanaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa sitten smetana ja sokeri suklaan sekaan. Pursota kuorrute haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle.

Pinkki kuorrute

2dl maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
elintarvikeväriä (punainen)

Sekoita kuorrutteen ainekset notkeaksi ja pursota haluamallasi tyylillä.



Marabou-cookies

125g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
200g Marabou-suklaata rouheena

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää sekaan. Nostele taikina pikkulusikoilla nokareiksi pellille, mutta jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa noin 10 min.



Mud cake

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Yhdistele kuivat aineet keskenään ja lisää seos muuhun taikinaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sula suklaa taikinaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Vuoka kannattaa olla mahdollisimman pieni halkaisijaltaan, jotta kakusta ei tule liian matala.Paista kakku 200 asteessa vain noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä mehevän, pehmeän suklaiseksi keskeltä.

Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa!










Kommentit

  1. Meillä on huomenna kaverin Baby Showerit ja ajattelin tehdä juhliin näitä Cup Cakeseja. Huomasin, että sullahan on hyvä ohje täällä. Mutta jäin miettimään tota raakasokeria, onko se sama kuin ruokosokeri? Kiitos hyvästä ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo taisi olla raakaruokosokeria. Ruokosokeri käy siis oikein hyvin. Sen voi myös korvata tavallisella sokerilla samoilla mitoilla oikein hyvin ja itseasiassa vaahtoutuu hieman paremmin. Mulla on aina nämä ohjeet vähän mitä milloinkin, kun harvoin teen mistään ohjeesta ja yritän muunnella niitä joko hieman terveellisempään suuntaan tai maukkaammiksi. Olen vähän semmonen tulella kävelijä ;) Olen tehnyt tuon jälkeen aika monet cup caket ja parempiakin ohjeita olen kyhännyt, saisinko ehdottaa yhtä, jonka mukaan tein viime viikonloppuna ja onnistui hyvin? :)

    Tässä:
    100g huoneenlämpöistä voita
    2dl sokeria
    2 kananmunaa
    3dl vehnäjauhoja
    1tl leivinjauhetta
    2 rkl kaakaojauhetta
    0,5dl kermaa

    Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita kuvat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää kerma ja sekoita. Paista 150 asteessa 30 min.

    Tähän voi sitten tehdä päällykset noilla kuorruteohjeilla tai jollain muulla. Pinkistä päällyksestä tulee jäykempää, jos siihen lisää vähän (25-50g) voita ja hieman enemmän tomusokeria.

    Mukavia babyshowereita, ne ovat aina yhtä suloisia ja kiva kokoontua ystävien kanssa ihanan asian äärellä :) Mukavaa viikonloppua!

    Maria

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä ohjeesta. Hyvältää kuulostaa! En ollut vielä ehtinyt aloitella, joten hyvä juttu että sain tiedon näin ajoissa :) Mukavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?