Ole rohkeasti oma itsesi

















Ajattele, kuinka ainutlaatuista on olla juuri Sinä! Elämänkokemukset, arvot,kasvatus,ihmiset,ympäristö ja unelmat ovat tehneet sinusta juuri sellaisen kuin olet nyt. Ei ole ketään täsmälleen samanlaista ja sinulla on aivan varmasti jotain erityisiä kykyjä.

Välillä helpommin sanottu, kuin tehty!? Niimpä! Se on kuitenkin asia, joka on tosi kuin vesi, mutta sen asian tiedostaminen ja ymmärtäminen ei aina ole niin helppoa. Vastoinkäymiset vievät välillä mukanaan kasvattamisen sijasta, muilla tuntuu olevan asiat aina paremmin, kuin itsellään ja välillä riittämättömyyden tunne valtaa mielen. Se on ihan normaalia ja varmasti kaikki kokee noita tuntemuksia aika ajoin.

Onnellisuuden ja vilpittömän ilon perustana on kuitenkin mielestäni se, että hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin on. Virheetöntä ja täydellistä yksilöä ei ole olemassakaan. Kun pystyt hyödyntämään elämässä mahdollisimman hyvin niitä hienoja piirteitä itsessäsi ja osaat arvostaa niitä, sitä oppii tuntemaan itsensä ja olemaan rohkeasti sitä mitä on.

Toisten palautteen varaan tai hyväksyntään omia tekojaan ei pidä perustaa, sillä silloin pohja on hutera. Sen sijaan, kun ensin luottaa omiin kykyihinsä ja arvostaa itseään, saa nauttia muidenkin arvostuksesta, mutta silloin pohja ei petä, ellei sitä saakaan sen verran kun toivoisi. Kun osaa kiittää itseään hyvin tehdystä työstä, olla siitä ylpeä ja toisaalta ottaa vastoinkäymiset oman polun rakennuspalikkoina, on vahvoilla. Omalla asenteella voi vaikuttaa elämässä niin moneen asiaan.

Eteenpäin  toki mennään ja kasvetaan ihmisenä: opitaan tuntemaan itsemme paremmin. Iän myötä muutosta tapahtuu väkisinkin ja usein se onkin hyvässä mielessä. Se on kuitenkin eri asia ja tarkoittaa enemmän itsensä ja omien päämäärien löytämistä, kuin varsinaisesti muutosta. Tarkoitan tässä muutoksella halua olla jotakin muuta, mitä on. Mielestäni sillon menettää oman ainutlaatuisuutensa.

Jos keskitytään liikaa siihen mitä muut tekevät tai ajattelevat, ollaan oman elämän kanssa helposti hakoteillä. Etenkin silloin, kun yritetään muuttaa itseä joksikin muuksi. Ei ainutkertaista elämäänsä kannata sellaiseen käyttää. Usko siihen, että olet parhaimmillaan juuri se mikä olet, opettele löytämään sinua inspiroivat asiat ja uskalla toteuttaa omia haaveitasi. Ei kukaan ole määritellyt mitään muottia, kertonut mitään suuntaa tai opettanut tyyliä tehdä asioita. Ei viiden miljoonan suomalaisen unelma ole punainen mökki, farmariauto ja perunamaa....siitä olen aivan varma! Keksi oma unelma ja usko ainutlaatuisuuteesi, sen voit tehdä vain sinä itse. Kukaan ei tee sitä puolestasi! :)

Älä myöskään kadota niitä hyviä puolia itsestäsi kenenkään muun vuoksi. Pidä ympärillä ihmiset, jotka ymmärtävät ainutlaatuisuutesi ja anna heidän tukea sinua. Älä missään nimessä kuitenkaan anna heidän kannatella sinua, seiso tukevasti omilla jaloillasi ja hyväksy asiat sellaisinaan!

Tuo nyt oikea käsi vasemman lapasi päälle ja vasen käsi oikean lavan päälle! Hyvä! Sinua on juuri halattu! :) Mukavaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?