Back to Basics












Muutama kymmenen vuotta takaperin elot ja olot olivat Suomessa aika erilaiset, kuin nykyään. Arjessa oli erilaiset haasteet, mutta muun muassa teknologian kehityksen myötä moni asia on helpottunut ja toisaalta nykymaailmassa erilaiset haasteet ovat edessämme.

Hauskaa (positiivisessä mielessä) on mielestäni se, että "palataan takaisin" juurillemme. Koko vartalon yhtäaikainen treenaaminen, kivien kantelu tai lekan heiluttaminen ovat nouseet varsinaiseksi treenitrendiksi. Sitä kutsutaan nimellä Crossfit. Kun menee lajin nettisivuille, etusivulla lukee isolla : gym fully booked.

Kun vie ystävälle viemisiksi vaikka jotain itsetehtyä tai leivottua, arvostus elettä kohtaan on todella suuri. Lieko niin harvinaista nykyään, että tuliaisiksi viedään jotain "kotikutoista" kippojen ja kuppien sijaan? Lisäksi ihmisillä on tavara paljoudessa jo lähes kaikkea ja jos ei ole, niin sitä ei ehkä tarvitse. Itse tehty leivonnainen on aina merkki ajatuksesta, pienestä vaivannäöstä ja ilahduttaa varmasti. Ennenhän se on ollut ihan sääntö, enemmän kuin poikkeus, että viedään jotain lämpimäisiä tuliaisiksi.

No entäs sitten lähi- ja luomuruoka. Eihän ennen muuta ollutkaan. Entinen tori on nykyinen maatilatori keskellä Helsingin keskustaa. Jauhopusseja hypistellään, kuin mitäkin arvotavaraa. Puhun nyt itsestäni ;) Kaikki maalainen, maanläheinen ja maatuva on nyt suosiossa! Hyvä niin! Vaikka ääripäitä löytyy tässäkin suhteessa molempiin suuntiin.

Tuntuu, että ihmiset arvostavat myös entistä enemmän kaikenlaista pysyvyyttä. Pitkä työura, yli kolmenkymmenen vuoden avioliitto tai se, että ihmiset kävelevät käsi kädessä vielä vanhuksinakin, herättää ihmisten arvostuksen ja huomion. Ovatko nekin niin harvinaisia tänä päivänä? Taitavat olla. Etenkin ne pitkät voimaannuttavat työurat, elämänmittaiset aidon rakkauden avioliitot ja keskinäinen kunnioitus. Kokeileppa laittaa vaikka sosiaaliseen mediaan kuva iäkkäästä pariskunnasta, joista huokuu aito välittäminen ja rakkaus! Kuinka moni tykkää tai kommentoi sydämellä? Kuinka moni herkistyy hienon asian äärellä?

Jopa sanat kiitos, anteeksi, ole hyvä tai arvostan sinua, saavat ihmiset ehkä joskus jopa hämilleen, jos ne oikein ja aidosti ilmaisee. Nehän ovat ihan perusasioita, jotka jokaisessa päivässä tulisi muistaa. Ja niitä tulisi myöskin tarkoittaa.

Aina kaikki perinteinen ajattelu ei ole mahdollista, syystä tai toisesta. Tärkeintä on, ettemme kuitenkaan unohda niitä elämän pikku perusasioita. Niitä voidaan nimittää uusilla hienoilla nimillä, tai ne voidaan vaan liittää arkeen sellaisinaan, mutta pääasia,että niitä vaalitaan!

Viikko puolivälissä! Mukavaa loppupuolikasta ja pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta! :)

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?