Rakkaudesta yrtteihin

Hihii! Kevät on vihdoinkin tullut! Julistin sen tänään virallisesti omalta osaltani laittamalla sukset varastoon. Kävin tänään vielä hiihtelemässä, mutta ladut olivat aika heikossa kunnossa,vetiset ja osin pelkkää jäätä yöpakkasten jäljiltä.

 Terveisiä muuten Leviltä. Olin siellä pikalomalla pääsiäisen aikoihin. Rakastan Lappia. Olen ollut siellä lähes joka talvi, välillä kolmekin kertaa talven ja kevään aikana. Etenkin tämä kevättalvi on upeaa aikaa, kun ei ole liian kylmä ja rinteet ovat silti vielä hyvässä kunnossa. Yhtenä päivänä hiihdin parisen kymmentä kilometria ja toisena olin ensin kolme tuntia rinteessä ja vielä 20 km hiihtelin kauniissa maisemissa. Aurinko paistoi joka päivä ja millään ei olisi malttanut tulla sisälle, vaikka koko päivän oli ulkoillut. Laskettelun ja hiihdon jälkeen hyvää ruokaa ja sauna, eipä tarvinut paljoa unta odotella ;) Kivaa oli reissussa, mutta kiva oli palata kotiinkin ja normaaliarkeen.

No nyt itse asiaan eli yrtteihin. Tällöin keväällä ainakin itselleni iskee into laittaa hieman taimia kasvamaan. En todellakaan voi sanoa olevan mikään viherpeukalo. Kotoani ei löydy oikeastaan yhtään varsinaista viherkasvia. Leikkokukkia ostan kyllä, aika usein viikonlopuksi. On ihanaa, kun saa siivottua ja sen jälkeen aseteltua kukat olohuoneen pöydälle. Siitä alkaa viikonloppu. Yrttejä ja muita hyödykekasveja tykkään kyllä kovasti kasvatella. Ne ovat sitäpaitsi sisustuksellisestikin kovin nättejä. Tällä hetkellä ikkunalautaa koristaa basilika, oregano ja herneenversot. Niistä on kiva sitten napsia hieman lisämakua ruokaan ja ohikulkiessaankin saattaa siitä aina lehden ottaa mutusteltavaksi. Basilikasta teen usein pestoa. Siihen löytyy melkein aina ainekset jääkaapista ja se maustaa mukavasti salaatteja, kasviksia,kanaa tai mitä tahansa. Ja se tuoksu, kun hienontaa basilikan morttelilla: ah!

Tänään tein myös oma kasvattamia yrttejä varten suloiset kipot. Ne on tehty käytetyistä säilyketonnikalapurkeista, joihin on lisätty oma etiketti kauniista paperista liimaamalla. Niiitä voi muokata myöhemminkin taas sen hetkisen fiiliksen mukaan, sillä purkithan ovat lähes ikuisia. Siksi ne onkin hyvä saada hyötykäyttöön roskiksen sijasta.

Basilika























Herneenversojen maku tuo kesän mieleen :)
























Tuore oregano sopii hyvin mm. vinegrettiin























Tonnikalapurkkien uusi elämä











Oikein aurinkoista ja mukavaa viikonloppua kaikille!

Maria

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?