Vappuista fiilistelyä

Vappu! Lapsuudesta päällimmäisenä mieleen muistuvat torilta haetut foliopallot ja isän tekemä sima. Molemmissa näissä oli jotain erityistä, jotain mitä minään muuna vuodenaikana ei saanut. Muistan kyllä vieläkin sen tunteen, kun sai itse valita oman näköisen pallon ja sitä säilytettiin hartaasti pitkälle alkukesään asti, kunnes se mateli lattialla velttona. Toisena muistan aina siman teon. Perheessämme äiti on aina laittanut ruoat, mutta isän bravuurina on itse tehty sima. Rusinoiden nousemista seurattiin päivittäin ja oi sitä hetkeä, kun sai ensimmäisen kerran taas vuoteen maistaa simaa äidin leipomien tuoreiden munkkien kera.

Laitoin itsekin viikko sitten siman tulemaan. Mielestäni se kuuluu ehdottomasti vappuun ja on niin yksinkertaista tehdä, että mielellään sen kerran vuodessa tekee. Tänä vappuna järjestän vappujuhlat nuorille 5.-ja 6.-luokalaisille neideille, toisinsanoen kummitytölleni, hänen siskolleen ja muutamalle heidän ystävällleen. Ohjelmassa on yhdessä tekemistä, vappujuttuja, kotitekoisia vappuherkkuja ja pelailua. Saapi nähdä, riippuen ilmasta, lähdemmekö myös piipahtamaan keskustassa aistimassa todellista vappuhulinaa. Olen hieman koristellut kotia vapun tunnelmaan sopivaksi. Kun hieman näkee enemmän vaivaa ja etsii, voi löytää kauniita ja herkkäsävyisempiä vappukoristuksia. Matkasimme ystäväni ja kummityttöni kanssa viikonloppuna Espooseen juhlien järjestämisen liikkeeseen ja sieltä tarttuikin suloisia juttuja mukaan.

Tässä hieman etukäteistunnelmaa vapusta:

Tein hauskaa vappua koristeen tulostamalla kirjaimia ja leikkaamalla ne kahden kuosisista kartongeista. Sen jälkeen liimasin kirjaimet paksumpaan lahjanaruun.




















































Simatasting ennen huomista - hyvää tuli ;)

Oikein hauskaa, kuplivaa ja aurinkoista vappua! :)

Maria

Kommentit

  1. Hauskaa ja aurinkoa vappua Maria! :) Vappupiknikille on täällä haaveissa päästä. Saa nähdä miten kelit suosii.

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! :) Ja oikein ihanaa piknikkiä sinne. Toivotaan, että kelit suosii. Tänne ainakin vappupäivälle oli lupaavampaa säätä. Tällä hetkellä vettä sataa kaatamalla.:( Olen lukenut blogiasi. Siitä tulee todella hyvä mieli ja kerrot asioista juuri niin kuin itsekin kertoisin. Samanlaiset kiinnostuksen kohteet ja arvot varmasti taustalla meillä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Kiva kuulla. Itsekin aina odotan mitä kivoja postauksia saan täältä blogistasi lukea. Niin samanlaisia ajatuksia on kyllä itselläkin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?