Gluteiinitonta hyvää

Olen suosinut viimeaikoina luontaisesti gluteiinittomia raaka-aineita ja käyttänyt paljon kauraa vehnän ja rukiin sijasta leipomuksissani. Ajattelin jakaa muutamia reseptejäni. Kaurassa on paljon hyvää kuitua ja se sopii niin suolaisiin, kuin makeisiinkin leivonnaisiin. Olen käyttänyt ohjeissa hiutaleiden lisäksi täysjyväkaurajauhoa.

Totesin tämän hyväksi jauhoksi























Gluteiinittomat porkkanaleivokset














2 munaa
125 g sokeria
1 dl öljyä
150 g gluteiinittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelijauhetta
200g raastettua porkkanaa
30g mantelirouhetta

Kuorrute:

50g voita
100g tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa



Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja mantelirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja täytä muffinssivuoat noin 2/3. Paista 180 asteessa. 

Sulata voita hieman. Sekoita voi, tomusokeri ja lisää tuorejuusto. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle.

Kauraleipäset
















2,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 pss kuivahiivaa
suolaa
hunajaa
2 dl gluteiinittomia kaurahiutaleita
täysjyväkaurajauhoa
3 rkl öljyä
seesamin siemeniä

Lisää veteen suola, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet ja kuivahiiva. Lisää seos veteen. Käytä jauhoja sen verran kun tarvis. Tarkoitus on, että taikinasta jää kohtuullisen löysää. Laita pellille nokareita taikinaa ja levitä hieman pieniksi leipäsiksi. Taputtele pinnalle seesamin siemeniä. Paista 200 asteessa noin 15 min. tai kunnes ne saavat hieman väriä. Maukkainta tuoreena, esimerkiksi tuorejuuston kera.

 Kaurapannari



















7 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteiinitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voisulaa

Vatkaa maito ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Anna turvota puoli tuntia ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa puolisen tuntia.

Päälle: Vatkattavaa vaniljakastiketta sekoitettuna maitorahkaan ja manskoita sellaisenaan sulatettuna pakkasesta.


Maukasta viikkoa kaikille! :)



Maria

Kommentit

  1. Nam nam, nämä seuraavaksi kokeilulistalla! :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilin jo pannaria tässä yhtenä päivänä ja täytyy sanoa, että pidän enemmän juuri tästä kauraversiosta. Tuli kivan rapsakkaa ja maistui hyvin juuri mansikoiden ja vaniljakastikkeen/maitorahkan kanssa :) Kauraleipäset varmaan seuraavaksi vuorossa! Ja hyvä on tuo Provenan Gluten free - jauho. Tykkäsin :)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Ajattelin laittaa blogiini kuvia pannarista, jonka olen tehnyt tällä ohjeellasi. Voinko mainita, että ohje on täältä blogistasi? :)

    VastaaPoista
  4. Tottakai voit :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?