Unelma- ripaus uskallusta, annos tahtoa, hyppysellinen rohkeutta

Elämä on ihmeellistä. Voit tavata suomalaisen tuttusi kahvilassa toisella puolella maailmaa. Voit saada viikossa unelmatyöpaikan, vaikka vielä hetki sitten seinät olivat kaatua päälle. Rakkaus saa tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita. Kauan kaivattu lapsi näkee vihdoin päivänvalon tai sitten vaan pysähdyt hetkeksi miettimään ihania ja ihmeellisiä asioita ympärilläsi. Lähes kaikki on siis mahdollista. Alitajunnassamme voimmekin ikäänkuin taustalla ja jopa tiedostamatta salaa unelmoida jostakin, mutta tukahdutamme sen taustalle.

Jos meiltä kysytään, mitkä ovat elämässämme tärkeimpiä asioita, luultavasti (kokemuksesta) vastauksiksi saadaan top 3 ainakin: terveys, perhe ja rakkaus. Ajatuksena todella kaunis. Ihmisille usein tulee hyvä mieli siitä, että ajattelee näin. Ajattelu ei kuitenkaan riitä. Kuinka paljon sitten teemme asioita näiden eteen? Teemme ehkä 8-10h töitä, joka pahimmillaan ei motivoi, ei tuota parasta mahdollista tulosta ja vaikuttaa negatiivisesti näihin kaikkiin tärkeimpiin asioihimme. Annamme siis sen pilata tärkeimmät asiat elämässämme. Oravanpyörä on valmis.

Mitä jos pohtisimme elämässämme enemmän syitä eri seurauksiin. Jos yrittäisimme kaivaa alitajunnastamme esille niitä asioita, mitä haluamme oikeasti tehdä ja mitkä asiat tuntuvat insproivilta ja voimaannuttavilta. Uskokaa tai älkää, kaikille on olemassa jotain sellaista, kun vaan uskaltaa unelmoida ja ehkä päästää vanhasta irti. Kun näinkin iso asia kuin työ, tuo muutakin kuin voita leivälle, se vaikuttaa positiivisesti itseluottamukseemme ja sitä kautta haluun huolehtia itsestä ja omasta terveydestä. Kun arvostaa terveyttä, tekee sen vuoksi oikeita asioita ja valintoja.

Jos taas työ ei syö kaikkea energiaamme, pystymme huolehtimaan paremmin perheestä ja ystävistämme. Itseluottamuksen kautta alamme ehkä myös kiinnittää enemmän huomiota parisuhteeseemme ja tiedostamme paremmin, mitä haluamme.

Tätä "onnenpyörää" voi pyöritellä mitenpäin vain. Kunhan tunnistaa ne asiat, jotka syövät energiaa sisältäpäin. Kun uskaltaa ottaa askeleen eteenpäin, huomaa pikkuhiljaa muidenkin asioiden selkiytyvän ja saavan aivan toisen ulottuvuuden.

Kerron nyt erään tarinan, joka pohjautuu Mihaly Csikszentmihalyin kirjaan Living well. Hollantilaisessa psykiatrisessa sairaalassa kaikki potilaat saivat tehtävän, jossa kirjattiin ylös kaikki flow-kokemukset. Flow kokemuksilla tarkoitetaan tehtävää, jossa työllä on selkeä päämäärä ja siinä keskittyminen on täydellistä, ajantaju katoaa, työstä saa välitöntä palautetta ja se on itsessään palkitsevaa. Kokemusten ja tekemisten lisäksi kirjattiin ylös myös, mitä potilaat ajattelevat ja miltä heistä tuntuu. Eräs potilas oli skitsofreniaa sairastava nainen, joka oli ollut sairaalahoidossa yli 20 vuotta. Hänen ajattelunsa oli sairauden vuoksi hyvin sekavaa, eikä hän pystynyt ilmaisemaan tunteitaan.

Päiväkirjaa pidettiin kaksi viikkoa. Tänä aikana nainen raportoi positiivisista tuntemuksista kaksi kertaa. Molemmissa tapauksissa hän oli hoitanut kynsiään. Henkilökunta kutsui alan ammattilaisen opettamaan tälle potilaalle kynsienhoidon ammatillisia salaisuuksia. Hän innostui todella paljon koulutuksesta ja pian hän hoiti kaikkien potilaiden kynsiä. Hänen olemuksensa muuttui niin paljon parempaan suuntaan, että hänet päästettiin avohoitoon. Kotona hän ripusti ulko-oveensa "kynsienhoitaja"- kyltin ja vuoden päästä hän elätti sillä itsensä!

Huikeeta, eikö!? Nyt teille yksi oma tehtävä: Mieti jokin ihme! Jotain, minkä ehkä salaa toivoisit tapahtuvan? Ajattele illalla ennen nukkumaanmenoa, että aamulla ihme olisi tapahtunut. Elä hetki siinä maailmassa. Minkälaisia tuntemuksia se sinussa aiheuttaa? Huomasitko jotain muutosta käyttäytymisessäsi? Uskalla, innostu ja ole rohkea...olet jo askeleen lähempänä unelmaasi!

Inspiroivaa loppuviikkoa! :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runoja rakkaudesta ja elämästä

Arvostus, kunnioitus ja kultaiset säännöt

Tietoa lisää vai taitoa enemmän?